Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konkurs Sekretarijata za poljoprivredu
  • 27.07.2017. 08:15

Za zaštitu od nepogoda 125 miliona dinara

Za ovu namenu je iz budžeta izdvojeno 124.776.625 dinara, pri čemu će Pokrajina finansirati 60% od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Svi zainteresovani mogu da se prijave najkasnije do 15. septembra 2017. godine.

Foto: vverve / Pixabay
  • 731
  • 35
  • 0

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu raspisao je Konkurs za dodelu bespovratnog novca za sufinansiranje nabavke opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje voćarskih i vinogradarskih zasada. Kako piše u tekstu Konkursa, cilj je povećanje površina zasada voća pod sistemom protivgradne zaštite, kao i povećanje površina pod novim zasadima voća i vinove loze u Vojvodini u 2017. godini.

APV finansira 60% troškova investicije

Za ovu namenu je iz budžeta izdvojeno 124.776.625 dinara, pri čemu će Pokrajina finansirati 60% od ukupno prihvatljivih troškova investicije. Kada je reč o poljoprivrednicima i preduzetnicima, koji se bave poljoprivredom u otežanim uslovima rada, ženama i osobama mlađim od 40 godina, APV će finansirati 70% troškova investicije. Konkursom je definisano da maksimalan iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi ne sme preći 10 miliona dinara.

Ko ima pravo na podsticaje?

Pravo na podsticaje ostvaruju poljoprivrednici i preduzetnici nosioci su registrovanog komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i nalaze se u aktivnom statusu, kao i privredna društva i zemljoradničke zadruge. Treba napomenuti i to da svi zaiteresovani za novac koji dodeljuje APV moraju imati prebivalište, odnosno njihova gazdinstva se moraju nalaziti na teritoriji Vojvodine.

Za koje namene može biti iskorišćen novac?

Novac koji se dodeljuje na ovom konkursu može biti iskorišćen za:

  1. Nabavku elemenata sistema za protivgradnu zaštitu s naslonom za voćarsku proizvodnju na površini 0,5-10 ha (jabučasto, koštunjavo i jezgrasto voće). Maksimalni iznos novca po jednom hektaru je 800.000 dinara.
  2. Nabavku elemenata sistema za protivgradnu zaštitu (bez naslona - stubova) za voćarsku proizvodnju na površini 0,5-10 ha (jabučasto, koštunjavo i jezgrasto voće). Maksimalni iznos novca po jednom hektaru je 480.000 dinara.
  3. Nabavku elemenata sistema za protivgradnu zaštitu s naslonom za voćarsku proizvodnju na površini 0,5-10 ha (jagodičasto, bobičasto voće i vinovu lozu). Maksimalni iznos novca po jednom hektaru je 696.000 dinara.
  4. Nabavka elemenata sistema za protivgradnu zaštitu (bez naslona-stubova) za voćarsku proizvodnju na površini 0,5-10 ha (jagodičasto, bobičasto voće i vinovu lozu). Maksimalni iznos novca po jednom hektaru je 378.000 dinara.
  5. Nabavka stubova za podizanje zasada na površini 0,5-10 ha. Maksimalni iznos novca po jednom hektaru je 330.000 dinara.
  6. Nabavku žica za ograđivanje parcela. Maksimalni iznos novca za nabavku pocinkovane žice za ogradu po jednom hektaru je 87.000 dinara.
  7. Nabavku stubova za ogradu. Maksimalni iznos novca za nabavku stubova za ogradu po jednom hektaru površine je 76.800 dinara.
  8. Nabavku sistema protiv smrzavanja "anti-frost". Maksimalni iznos novca za nabavku tog sistema po jednom hektaru je 370.000 dinara.

Za svu opremu je potrebno dostaviti potrebnu dokumentaciju

Podnosilac prijave može podneti samo jednu prijavu koja može da obuhvati više tačaka, ali maksimalno do 10 miliona dinara. Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava, neće se priznavati investicije i oprema kupljena pre 1. januara 2017. godine, što mora biti dokumentovano računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, carinskim deklaracijama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza i drugim dokazima, koji nose datum posle 1. januara 2017. godine.

Kako i do kada se prijaviti za ovu vrstu podsticaja?

Konkurs je otvoren do utroška predviđenog novca, a svi zainteresovani svoje prijave sa svom potrebnom dokumentacijom mogu do 15. septembra 2017. godine da dostave poštom na adresu: Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo ili lično na pisarnici pokrajinskih organa uprave u zgradi Pokrajinske vlade s naznakom: Konkurs za dodelu bespovratnog novca za sufinansiranje nabavke opreme za zaštitu od vremenskih nepogoda i elemenata potrebnih za podizanje voćarskih i vinogradarskih zasada na teritoriji AP Vojvodine u 2017. godini.

Dodatne informacije preko kontakt centra resornog Sekretarijata

Sve dodatne informacije mogu se dobiti radnim danima na broj telefona 021-456-267, a tekst konkursa sa precizno navedenim uslovima i svom potrebnom dokumentacijom se nalazi u prilogu ispod ovog članka.

Foto: vverve / Pixabay


Dokumenti


Izvori

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo


Tagovi

Konkurs Pokrajinska vlada Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu Protivgradne mreže Anti-frost sistem Stubovi Voćnjaci Vinogradi Sufinansiranje


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.