Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Subvencije
  • 29.06.2021. 10:00

Zaječar ulaže u poljoprivredu - najviše u stočarstvo kroz subvencije

Po konkursu za dodelu podsticaja u oblasti stočarstva predviđeno je 5,5 miliona dinara što je najviše do sada. Proizvođači mogu da se prijave za nabavku kvalitetnih umatičenih grla junica, ovaca i koza.

Foto: Depositphotos/budabar
  • 146
  • 22
  • 0

Grad Zaječar raspisao je četiri konkursa za dodelu podsticajnih sredstava u oblasti poljoprivrede za 2021. godinu, a ukupan iznos bespovratnih sredstava koji se dodeljuje konukrsima je 12,5 miliona dinara.

Prvi konkurs odnosi se na dodelu podsticajnih sredstava za nabavku nove mehanizacije i opreme za poljoprivredu. Prihvatljive investicije po ovom konkursu su i žičane ograde za voćnjake, oprema za navodnjavanje i protivgradne mreže. Za ove podsticaje izdvaja se pet miliona dinara.

Konkurs traje do 15. septembra, te poljoprivredni proizvođači do tog roka mogu da prikupe dokumentaciju i prijave se.

Za stočarstvo 5,5 miliona dinara

Po konkursu za dodelu podsticaja u oblasti stočarstva predviđeno je 5,5 miliona dinara što je najviše do sada. Proizvođači mogu da se prijave za nabavku kvalitetnih umatičenih grla junica, ovaca i koza. Maksimalni iznos povraćaja je do 120.000 din po korisniku.

Po konkursu za podsticaje u pčelarstvu izdvojeno je 1.000.000 dinara, čak duplo više nego prethodne godine dok je maksimalni povraćaj bio 40.000 dinara po korisniku.

I ove godine nastavlja se regresiranje osiguranja u poljoprivredi. Mera se sprovodi preko konkursa za regresiranje troškova osiguranja u poljoprivredi, za koji je predviđeno 1.000.000 dinara. Ovakav vid podrške predviđen je zbog štete na poljoprivrednim usevima, stoci i drugim resursima, koje su redovan pratilac poljoprivredne proizvodnje, posebno od vremenskih nepogoda. Na konkurs se mogu prijaviti fizička lica - nosioci registrovanih poljoprivrednih gazdinstava čije se prebivalište i predmet osiguranja nalaze na teritoriji grada Zaječara.

Za podsticajna sredstva po objavljenim konkursima mogu se prijaviti registrovani poljoprivredni proizvođači u aktivnom statusu sa teritorije grada, za investiciju na teritoriji Zaječara.

Na jesen novi konkursi

Programom za poljoprivredu predviđeni su kriterijumi rangiranja po kojima se boduju svi predati kompletni zahtevi i gde prednost imaju lica koja nisu koristila sredstva za poljoprivredu, koja izdvaja grad. Raspisani konkursi pokrivaju oblasti stočarstva, voćarstva, pčelarstva i osiguranja u poljoprivredi.

Za jesen se planiraju konkursi za subvencionisanje nabavke sertifikovanih sadnica voća, kao i nove edukacije za poljoprivrednike.

Sve informacije u vezi objavljenih konkursa se nalaze na sajtu grada i na oglasnoj tabli u Gradskoj upravi. Svi zainteresovani poljoprivrednici mogu da dođu i u Kancelariju za lokalni i ekonomski razvoj, gde će im biti pružena sva neophodna pomoć oko popunjavanja dokumentacije, navodi se na sajtu grada Zaječara.


Tagovi

Konkurs za subvencije Poljoprivredni podsticaji Ulaganje u stočarstvo Nabavka kvalitetnih grla Zaječar


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D