Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agroklub 4.0
  • 29.01.2018. 10:30

Agroklub u novoj verziji od sledeće nedelje

Saznajte šta donosi nova, četvrta generacija Agrokluba!

  • 798
  • 116
  • 0

Prelomna vest! Novu generaciju informacionog sistema Agroklub pripremamo unazad godinu dana i sada sa ponosom objavljujem da ćemo je tokom ovoga vikenda konačno i predstaviti poljoprivrednoj javnosti.

Imam važnih poruka na temu nove verzije!

Potpuno nova platforma

Pre 10 godina, 2008. začeta je ideja Agrokluba, a 2015. godine objavljene su prve vesti iz agrara na portalu agroklub.rs. Vrlo brzo smo shvatili da to radimo dobro, da nas korisnici smatraju poželjnim i korisnim medijom. Radili smo na unapređenjima, a prošlu, 2017. godinu, iskoristili smo za kreiranje potpuno nove platforme Agrokluba. Restrukturirali smo sve, kreirana je nova baza podataka, prepisan je programski kod, napravljene su migracije. A ima i nekih novih momenata ;)

Šta donosi novi Agroklub?

Kada govorimo o novoj verziji možemo joj dati obeležje evolucione. Sadržaj je stavljen u prvi plan, a sve je responzivno, tačnije, prilagođeno uređajima nove generacije - tabletima i pametnim telefonima. Biće i nešto novih servisa, poput cena roba na berzi i detaljnije vremenske prognoze.

KLUB je u četvrtoj generaciji dobio daleko veći značaj, što znači da će svi vaši postovi sada biti i važan deo portala. Vi ćete ravnopravno učestvovi u kreiranju agrarne informacione scene.

I popularne društvene mreže su još više integrisane u sistem Agrokluba. Forme za unos i ažuriranje podataka su brže i bolje, a mogućnosti prijave drastično proširene i vrlo skoro moguće sa vašim FB ili Google nalogom. Takođe povećavamo nivo zaštite svakog korisnika, a svima dajemo dodatne mogućnosti u smislu definicije privatnosti na nivou svake pojedine objave.

Najkraće rečeno - usklađujemo se sa trendovima internet scene, sopstvenim razvojem i zahtevima korisnika. Naravno da nova verzija zato donosi promenu koja je bila nužna. Tražila je i određene kompromise, a koje nam, nadam se, nećete zameriti. Slobodno budite kritični, ali nemojte biti zlonamerni. Verujem da ćemo se svi zajedno brzo privići na novi interfejs.

Kada će se dogoditi promena?

Četvrtu generaciju Agrokluba planiramo da implementiramo ovog vikenda. Počinjemo od subote 3. februara 2018., a potom u narednim danima još pomalo otklanjamo bagove i dorađujemo detalje. To vreme moći ćemo sa vama komunicirati mejlom ili putem društvenih mreža.

Vodićemo računa da prekid u isporuci usluge bude što kraći, a nadamo se da će migracija proteći prema planiranom.

Dakle Agroklub i aWEB neće raditi tokom subote, pa vas sve molimo za malo strpljenja. Malo obaveštenje i za naše oglašivače, one koji naš rad čine održivim, da se promotivne kampanje neće prikazivati zbog redefinisanja sitema isporuke. I tu donosimo novosti, jer će nove dimenzije oglasnih poruka biti usklađene sa poslednjim smernicama IAB baziranim na proporcijama i LEAN principima. I o tome više drugom prilikom.

Reč razvojnih inženjera #AK4

Iza nove verzije celog sistema stoje developeri Agrokluba i SLinka predvođeni koordinator razvojnog tima i projekta, a on je Frano Šašvari. Tražio sam ga za nešto informacija za javnost povodom redizajna, pa evo šta poručuje na temu nove generacija #AK4:

"Restrukturiranje je bolja reč od redizajna, jer se u ovom slučaju radi o procesu u kojem smo upotrebili potpuno nove tehnologije i koristili pristup 'iz nule'. Dizajn je jedan deo poslova i u ovom slučaju orijentisan je prema pozitivnom iskustvu korisnika.

O tehnikalijama ne bih previše, ali osnova projekta je Laravel platforma bazirana na PHP-u i standardne web tehnologije (HTML, CSS, JavaScript), uz izbor MySQL-a kao baze podataka. Kroz ovaj proces u kojem je učestvovalo više programera zbog velikog broja zadataka koristili smo i kolaboracione alate za planiranje i organizaciju poslovanja. Sve u svemu, bliži se kraj jednog velikog posla na koji smo ponosni".

Frano Šašvari
Frano Šašvari, koordinator razvojnog tima

U svakom slučaju, u ovu verziju sistema uključeno je puno znanja i truda, a nadamo se da ćete rezultat rada oceniti pozitivnim.

Hvala svima što ste bili i jeste deo najveće agrarne zajednice na internetu u ovim orbitalama. Koji ste dali svoj doprinos na ovaj ili onaj način. Molim vas za strpljenje, stiže nam novi Agroklub uz #AK4 #10godina ;)

Agroklub, (R)Evolucija poljoprivrede


Autor

Vedran Stapić

Više [+]

Vedran je jedan od osnivača Agrokluba. Bavi se organizacijom, razvojem novih proizvoda i rešenja, a s vremena na vreme, u trenucima inspiracije, nešto i napiše. :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da li ste probali slatko od ljubičice? Znate li koliko je hiljada cvetova potrebno za jednu teglicu? Uskoro na Agroklub-u