Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Da li su izvesni novi protesti poljoprivrednika?

Ujedinjena udruženja poljoprivrednika Srbije poslala su redakciji Agrokluba saopštenje u kojem podsećaju da još uvek nisu ispunjeni svi zahtevi sa sastanka iz Kisača iz novembra prošle godine, a kojem su oni prisustvovali i inicirali ga.

Osvrnuli su se na sastanak ministra Aleksandra Martinovića i predstavnika drugih sedam poljoprivrednih udruženja, održanom u sredu (5.juna).

“Na tom sastanku nije bilo reči o uređenju robne berze, ni o nastavku, odnosno daljem načinu rada Radne grupe za uređenje berze, što je jedan od prioritetnih problema i zahteva. Postavlja se pitanje da li će članovi Radne grupe biti u istom sastavu, tako i Ana Brnabić, kao i da li je po tom pitanju neupućen i ministar Martinović", stoji u saopštenju.

Navode da nije jasno šta je izneto i dogovoreno na sastanku, s obzirom na to da ni sadašnji ministar poljoprivrede ni učesnici ovog sastanka nisu bili prisutni u Kisaču, kada su bivši predstavnici Vlade Srbije pregovarali i predložili rešenja za predstavljene zahteve i probleme u poljoprivredi.

Spremni su, kažu, za nove proteste. Kako zbog trenutnih cena merkantile, tako i zbog neispunjenih, a dogovorenih zahteva.

"Cena pšenice je 22 dinara, ječam je pao na 17 dinara, sa tendencijom pada. Ne očekujemo da će nas ministar zvati na sastanak i spremni smo da organizujemo proteste. Sada nas čeka žetva, narednih nedelju dana, ali nakon toga protesti su izvesni", kaže Dejan Rakić ispred Udruženja poljoprivrednika Aradac.

Udruženja u okviru ujedinjenih su Udruženje poljoprivrednih proizvođača Subotice, Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije, Savez udruženja poljoprivednika Banata, Udruženje poljoprivrednika Aradac sa podrškom Novoseljanskih paora, Banatske crnice Nova Crnja i Dolovački paori.