Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Berba kukuruza u pirotskom kraju postepeno se privodi kraju, a povoljne vremenske prilike, relativno toplo i suvo vreme, pozitivno su se odrazile na kvalitet i vlažnost zrna, prenose pirotskevesti.rs.

Međutim, ovakve vremenske prilike ne pogoduju jesenjoj setvi ozimih strnih žita. Stručnjaci kažu da nema dovoljno vlage u zemljištu i da bi najavljene padavine dobro došle kako bi se jesenja setva obavila u što kraćem roku. Kako kaže stručni saradnik za ratarstvo u Poljoprivrednoj, savetodavnoj i stručnoj službi u Pirotu Olivera Gavrilović, nadaju se da će berba kukuruza biti završena u narednih nedelju dana.

"Što se tiče Pirotskog okruga, u zavisnosti od područja, imamo parcele gde je kukuruz skinut u optimalnom roku i tu je bila moguća obrada zemljišta. Vetar i relativno visoka temperatura doprineli su da se osuši površinski sloj, tako da trenutno nisu najpovoljnije prilike za obradu i setvu", kaže ona i dodaje da ukoliko vreme dozvoli setva će sigurno u roku od dve nedelje biti intenzivirana.


Završava se berba kukuruza, počinje jesenja setva | Pirot vesti

Berba kukuruza u pirotskom kraju postepeno se privodi kraju. Povoljne vremenske prilike, relativno toplo i suvo vreme, pozitivno su se odrazile na kvalitet i vlažnost zrna, tako da poljoprivrednici le...

www.pirotskevesti.rs