Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

SEOS Znamo da ne damo: Određen datum i vreme za nove proteste

Savez ekoloških organizacija Srbije (SEOS) - Znamo da ne damo, poziva na okupljanje ispred Vlade Srbije 27. novembra u 14 časova, kako bi obeležili godinu dana od prve blokade i kako bi pozivali trenutnu vlast na podnošenje ostavke na svim nivoima, kao i da se oslobodi javni servis Srbije - RTS i da se raspišu novi izbori

"Zbog poslednjih izjava predstavnika vlasti na čelu sa predsednikom i predstavnika kompanije Rio Sava na čelu sa vlasnicom i direktoricom Marni Finlajson jasno nam je da je narod prevaren i izigran lažnim stavljanjem tačke na projekat Jadar. Nama koji se aktivno borimo protiv ovog i drugih štetnih projekat je i tada, 20. januara, bilo jasno da je to jedna u nizu predizbornih laži vladajuće garniture", kažu iz ove organizacije.

Iz SEOS-a su ubeđeni da ova Vlada neće odustati od "rasprodaje" Srbije i da je za vreme ove Vlade izgubljen suverenitet, ne samo na Kosovu, već i u Boru, Majdanpeku, Smederevu i Zrenjaninu gde se, kako kažu, kineski investitori ponašaju kao da su u svojoj zemlji i posluju mimo svih zakona Republike Srbije, tretiraju zaposlene kao roblje i ne poštuju ni minimum ekoloških standarda.

Rio Tinto kupuje imanja

Najavljuju da bi se isto moglo desiti i u dolini Jadra gde Rio Tinto i dalje kupuje imanja pravdajući se prvo time da su to kupovine koje su ugovorene pre uredbe Vlade Srbije

"Sada se više i ne pravda jer u rukama ima punomoćje Puteva Srbije po kom im je odobreno da za račun države rade projektnu dokumentaciju i otkupljuju parcele na trasi pruge i brze saobraćajnice koje se grade isključivo za potrebe rudnika", kažu iz SEOS-a.

Još u januaru su tražili, a i nekoliko puta od tada, da se punomoćje povuče, ali kako kažu - odgovora nema. U Rekovcu lokalno stanovništvo skoro tri meseca dežura pored parcele gde je planirano istražno bušenje. U Novom Sadu isto tako građani čuvaju oazu prirode Šodroš. Na Homolju se planira tretiranje rude zlata cijanidom. 

 

Foto: Depositphoto/roman023