Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Krauze: Svu hranu koju uvozimo iz Rusije možemo da kupimo u Ukrajini

Letonija će da traži od Evropske komisije da osnuje radnu grupu za zabranu uvoza ruskih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u EU te da oni budu zamenjeni ukrajinskim, izjavio je to letonski ministar poljoprivrede Armands Krauze pre sastanka Veća EU za poljoprivredu i ribarstvo u Briselu, prenosi APK Inform

Istakao je da 2014., kada je Rusija uvela jednostrani embargo na niz evropskih proizvoda, EU nije preduzela nikakve restriktivne mere kao odgovor.

"Trenutno raste uvoz iz Ruske Federacije. Ne znamo odakle zapravo dolaze ti proizvodi, to čak mogu biti ukradene, ukrajinske žitarice", tvrdi Krauze i dodaje da zato treba pokrenuti raspravu o minimiziranju trgovine hranom s Rusijom te da uz Estoniju podržavaju inicijativu EU da se ograniči uvoz žitarica iz Rusije.

"Zapravo, ne trebamo uvoz hrane u Evropu. A ako postoje neke grupe roba koje su deficitarne, kao što je suncokretovo ulja, tu postoji veliki proizvođač - Ukrajina. Sve prehrambene proizvode koje uvozimo iz Rusije možemo da kupimo u Ukrajini", poručuje uz zaključak kako će im se na taj način pomoći u finansiranju rata protiv ruske agresije.

Foto: Depositphotos/limco72