Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Iz godine u godinu majstora za tranžiranje, seckanje i ostalu obradu mesa, u trgovinama i klanicama, sve je manje. ”Dok je decenijama ranije, u svakoj generaciji upisivano po četiri i pet odeljenja mesara, sada smo došli do devet đaka ove godine, što je tragična brojka i gotovo da je to odeljenje pred gašenjem”, kaže Nataša Parezanović, direktorka Hemijsko-prehrambene škole u Beogradu. Prema njenim rečima, škola ima socijalne ugovore sa trgovinskim lancima o zapošljavanju učenika koji završe školu, stipendijama, odlično organizovanu praksu i laboratorije, ali je uprkos tome interesovanje sve manje. Mnogi odlaze u inostranstvo gde je ovaj zanat jednako cenjen i deficitaran.