Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Naučnici u Švajcarskoj smislili su novi način da naprave čokoladu koristeći čitav plod, a ne samo semenje. I bez dodavanja šećera. Čokolada koju je napravio naučnik Kim Mišra i njegov tim na prestižnom Federalnom institutu za tehnologiju u Cirihu koristi pulpu, sok, pa čak i koru kakaovca. Ključ nove čokolade leži u njenom izuzetno slatkom soku, koji ima "voćni ukus, pomalo kao ananas". Ovaj sok, koji sadrži 14 procenata šećera, destiluje se u veoma koncentrovani sirup i meša sa pulpom i osušenom korom i daje veoma sladak žele koji se doda kakao semenkama da se dobije čokolada. Mišra gleda na svoj izum kao poslednju u dugom nizu inovacija švajcarskih proizvođača čokolade. #proizvodnjacokolade
Foto: Pixabay