Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Jedna od najstarijih zadruga na svetu iz Austrije Raiffeisen Ware Austria (RWA), prisutna u Srbiji pod nazivom RWA Srbija, otvorila je kompleks objekata za skladištenje žitarica u Rumenci u koji je uloženo više od 13 miliona evra.

Dušan Mezulić, direktor RWA u Srbiji, ističe da je završena tek prva faza investicija, a da se očekuje da će ceo logistički centar biti gotov do 2026. godine.

"U prvoj fazi završene su silos ćelije površine 14.000 m3 i podna skladišta kapaciteta 11.000 m3, a u narednom periodu nas očekuje izgradnja centra za doradu i pakovanje semena strnih žita i soje, 16 dodatnih silos ćelija, dva podna skladišta, sušare i vagarske kućice što će omogućiti nova radna mesta i još veću saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima", objašnjava Mezulić.

Svečanom otvaranju kompleksa objekata za skladištenje žitarica prisustvovali su Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade, Karin Traunmiler, zamenica ambasadora Austrije u Republici Srbiji, Mihael Dobersberger, trgovinski ataše u Ambasadi Austrije i lokalni poljoprivrednici i kooperanti.

RWA više od 10 godina posluje u Srbiji i ulaže u domaće poljoprivredne proizvode, a najviše u oblastima kukuruznih sorti, soje, uljane repice i pšenice.

foto: Đorđe Simović