Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Subotički ratari ponovo upućeni na lokalnu samoupravu - koji će biti krajnji ishod?

Delegaciju subotičkih poljoprivrednika primio je predsednik pokrajinske Vlade Igor Mirović sa saradnicima.

Predstavnik subotičkih poljoprivrednika Miroslav Matković rekao je RTS-u da su zadovoljni srdačnim prijemom u Vladi Vojvodine, ali da su na procenu štete zbog suše ponovo upućeni na lokalnu samoupravu.

Ratari su na sastanak u Banovinu pošli nezadovoljni, jer suša nije proglašena elementarnom nepogodom i što im zato nisu otpisane obaveze za odvodnjavanje.

Zrenjaninski paori žale se na visoke račune za odvodnjavanje

Prema navodima Matkovića, na sastanku sa Mirovićem, predstavnicima Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i "Voda Vojvodine", paorima je ponuđen reprogram dugova za odvodnjavanje, što nisu prihvatili. Traže otpis i umanjenje tih obaveza.

U pokrajinskoj administraciji ponuđene su im pomoć i olakšice za 2023. godinu, bez preciziranja o kojim merama se radi, tvrdi Matković.

Prema ranijim dogovorima u gradskoj upravi u Subotici, novi sastanak sa rukovodstvom grada trebalo bi da se dogodi u sredu, kada bi trebalo da se razgovara o formiranju komisije za procenu štete od suše.

Subotički ratari bili su od 10. do 18. avgusta u danonoćnom protestu traktorima u centru Subotice. Posle susreta njihove delegacije sa gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, odlučili da prekinu sa protestnim okupljanjem.

 

foto: YouTube/SUBOTICA.com