Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Četvrti Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2023

Četvrti po redu Agro Belgrade 2023, vodeći regionalni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva održaće se od 26. do 28. januara na Beogradskom sajmu. Događaj će okupiti domaće i regionalne proizvođače, stručnjake, pružaoce usluga, proizvođače opreme, distributere i druge predstavnike industrije, navodi se u saopštenju.

Agro Belgrade 2023 se organizuje uz podršku Projekta "Velika mala privreda" koji finansira USAID, a realizuje ACDI/VOCA, Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije, Sekretarijata za poljoprivredu grada Beograda i NALED-a, dok je zemlja partner Kraljevina Holandija.

Agendu konferencije možete pogledati na ovom linku

Događaj će 26. januara svečano otvoriti ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije Jelena Tanasković, dok će pored nje govoriti i gradonačelnik grada Beograda Aleksandar Šapić, ambasador SAD-a u Srbiji Kristofer Hil, ambasador Kraljevine Holandije u Srbiji Jost Reintjes, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Severne Makedonije Ljupčo Nikolovski, ministar poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore Vladimir Joković.

Šta očekuje posetioce?

Na sajmu učestvuje više od 500 izlagača iz regiona i sveta, a sam izložbeni prostor zauzima 30.000m2. Među glavnim izlagačima su proizvođači svežeg, smrznutog i prerađenog voća, povrća i grožđa, potom poljoprivredna mehanizacija popularnih brendova, sistemi za navodnjavanje, sistemi protivgradne zaštite, rasadnici, semenske i hemijske kuće, kao i kompanije iz drugih segmenata neophodnih za uspešno bavljenje ovim granama poljoprivrede.

Agro Belgrade - od specijalizovanih konferencija do poslovnog umrežavanja

Tokom sva tri dana sajma održaće se serija panel diskusija sa temama ključnim za industriju voća, povrća i vina, kao što su perspektive tržišta u 2023. godini, prilagođavanje uticaju klimatskih promena, radna snaga, digitalizacija, finansiranje, transport, kao i mnoge druge. O njima će govoriti više od 20 predstavnika domaćih i stranih kompanija, institucija i organizacija relevantnih u oblastima voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva.

foto: Agrobelgrade