Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Predsednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Marijan Rističević uputio je saopštenje našoj redakciji u kom poziva prestavnike Ministarstva da zaustave maltretiranje poljoprivrednika i zaposlenih koji se upisuju ili rade na sistemu eAgrar i e-obnovi poljoprivrednih gazdinstava i da u ovoj prvoj ratarskoj godini to ne bude isključiva obaveza već jedna od mogućnosti.

"Predstavnici Ministarstva treba da shvate da je prolećna setva počela i da odmah isplate podsticaje po hektaru i hitno sa bankama sklope ugovore o kreditima sa nižim subvencionisanim kamatama. Neophodno je da Ministarstvuo poljoprivrede odmah isplati dugove i podsticaje od 9.000 dinara po hektaru za biljnu proizvodnju jer setva ne može da čeka da se stanje sa E-agrarom sredi", naveo je Rističević i dodao da novac koji je odobren od Skupštine za podsticaje nije celishodno čuvati do leta kada više ne može uticati na prinose.

"Zbog štete u poljoprivredi koja je nastala zbog tvrdoglavog odbijanja zaključaka Odbora, i to više puta, odgovornost pojedinih predstavnika Ministarstva treba da ispita Vlada Srbije i predsednica Ana Brnabić."

foto: parlament.gov.rs