Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Na Karinom salašu u Srbobranu, održan je Otvoreni dan PLOUTOS projekta u okviru kog su predstavljeni rezultati FoodSHare platforme koja je omogućila brzu i jednostavnu distribuciju viškova hrane humanitarnim organizacijama, učesnicima poljoprivredno-prehrambenog sektora i društvenim zajednicama na transparentan i pristupačan način.

Platformu je pre dve godine razvilo Udruženje za inovacije i preduzetništvo Foodscale Hub, a do sada je putem platforme distribuirano oko 185 tona hrane, a okupila je
više od 150 registrovanih korisnika u Srbiji i Severnoj Makedoniji. Povezivanjem farmera, proizvođača hrane, banaka hrane, potencijalnih donora, volontera i humanitarnih organizacija, platforma ima transformativnu moć i pomaže u rešavanju problema bacanja hrane, podstiče na društvenu odgovornost, negujući u isto vreme zajednicu i planetu.

"Zahvaljujući našim partnerskim organizacijama i korisnicima platforme, FoodSHare sada ima dubok socijalni, ekonomski i ekološki uticaj, jer preusmerava kvalitetne viškove hrane do zainteresovanih strana i socijalno ugroženog stanovništva, omogućava brže i efikasnije poslovanje, a manje se zagađuje životna sredina", rekao je direktor Foodscale Hub-a prof. dr Mladen Radišić.

FoodSHare platforma okuplja više od 90 humanitarnih organizacija u Srbiji i Severnoj Makedoniji, a neke od njih su Crveni krst Vojvodine, Banka hrane Beograd, Banka hrane Vojvodine, Crveni krst Obrenovac, Crveni krst Čukarica, Fondacija Ana i Vlade Divac i mnogi drugi. Vrednost donirane hrane koja je do sada distribuirana iznosi više od 300.000 evra.