Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Kako da napravite slatke kokice

Obožavam slane kokice, ali podjednako volim i slatke. Kod nas u Novom Sadu samo sam na jednom mestu videla da ih prodaju. A onda sam rešila da malo procunjam po sajtu i pogledam kako se one prave u domaćoj radinosti. Ima raznih varijanti, koje mi nisu pošle baš za rukom, a onda mi je palo na pamet da isprobam da napravim kokice po svom receptu i da ih poklonim mužu za godišnjicu braka.

Kupila sam kesicu kukuruza kokičara, kod kuće sam imala čokoladu, može bela, crna, sve jedno je i otišla sam da kupim čokoladne konfetice. Možete kupiti one skuplje M/M ili one u slatkoj kući koje su znatno jeftinije i staju oko 30 dinara.

Uzela sam staru veliku šerpu, stavila malo putera, može i ulje, ali meni lično su lepše na puteru. Kada se masnoća dobro ugrejala stavila sam kukuruz kokičar, poklopila i drmusala šerpu, dok se sve kukuruz nije „pretvorio“ u kokice.


Uzela sam jednu činiju i stavila kokice u nju, zatim sam istopila čokoladu na pari i dodala u kokice, a kad se prohladimo stavila sam u čokoladne konfetice. Sve sam prepučila u jednu lepu tegglu koju sam ukrasila samo sa mašnicom i poklonila suprugu. Naravno veoma se obradivao, a sem njega kokice smo u slast jele ćerka i ja.


Savet plus:
Pustite mašti na volju u kokice možete dodati čokoladni muslija, seckano suvo voća, seckane orahe, lešnike ili bademe. Za sve ovo nije vam potrebno kulinarsko umeće, već samo mašta i volja. Naravno ako ne želite da kokate kokice može kupiti i one gotove.