Kako da napravite slatke kokice

Obožavam slane kokice, ali podjednako volim i slatke. Kod nas u Novom Sadu samo sam na jednom mestu videla da ih prodaju. A onda sam rešila da malo procunjam po sajtu i pogledam kako se one prave u domaćoj radinosti. Ima raznih varijanti, koje mi nisu pošle baš za rukom, a onda mi je palo na pamet da isprobam da napravim kokice po svom receptu i da ih poklonim mužu za godišnjicu braka.

Kupila sam kesicu kukuruza kokičara, kod kuće sam imala čokoladu, može bela, crna, sve jedno je i otišla sam da kupim čokoladne konfetice. Možete kupiti one skuplje M/M ili one u slatkoj kući koje su znatno jeftinije i staju oko 30 dinara.

Uzela sam staru veliku šerpu, stavila malo putera, može i ulje, ali meni lično su lepše na puteru. Kada se masnoća dobro ugrejala stavila sam kukuruz kokičar, poklopila i drmusala šerpu, dok se sve kukuruz nije „pretvorio“ u kokice.


Uzela sam jednu činiju i stavila kokice u nju, zatim sam istopila čokoladu na pari i dodala u kokice, a kad se prohladimo stavila sam u čokoladne konfetice. Sve sam prepučila u jednu lepu tegglu koju sam ukrasila samo sa mašnicom i poklonila suprugu. Naravno veoma se obradivao, a sem njega kokice smo u slast jele ćerka i ja.


Savet plus:
Pustite mašti na volju u kokice možete dodati čokoladni muslija, seckano suvo voća, seckane orahe, lešnike ili bademe. Za sve ovo nije vam potrebno kulinarsko umeće, već samo mašta i volja. Naravno ako ne želite da kokate kokice može kupiti i one gotove.