Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Počela je sezona pečenog kestenja, mnogi ga peku u rerni, ali to nije to, složili su se svi pravi ljubitelji ove jesenje poslastice. Kako kažu, kesten pire je OK, ali je pečeni kesten ipak nešto posebno, nešto što najavljuje zimu…

Upravo je i prvi znak da je stigla jesen očaravajući miris pečenog kestenja koji se širi novosadskim ulicama, oni koji zaista uživaju u čađavim prstima, i krckavom ukusu ove namirnice, odmah pohitaju kod prvog uličnog prodavca.

Strastveni ljubitelji kestena, znaju za sva mesta u gradu na kojima ga mogu kupiti, pa tako koriste svaku priliku da "omaste brk" ovom vrstom orašastog ploda.
A oni koji vole kesten, znaju gde ga mogu kupiti. U Novom Sadu ga ima na nekoliko lokacija u gradu, u centru, na raskrsnici kod Futoške pijace, na raskrsnici na Bulevaru oslobođenja i ulice Maksima Gorkog bliže prema ulici Lasla Gala, zatim na Limanu 3 preko puta Limanskoh parka, kao i na Limanu 4.

Ako ste se pitali odakle stiže plod u kome uživate, što onaj iz fišeka, što onaj u kesten pireu, odgovor je: iz Makedonije, Hrvatske i čak – Kine!
Ovo su zemlje iz kojih Srbija uvozi najviše pitomog (jestivog) kestena, kako svežeg tako i prerađenog. Za njima slede – Albanija, Italija i Grčka. Domaćeg kestena, ni u pećnicama, ni u pireu, kao ni u čokoladicama ili kolačima i drugim delikatesima, gotovo da nema
.
Eto, prosto ne mogu da zamislim jesen, suvo lišće, miris vlažne zemlje bez mirisa pečenog kestena koji se širi po gradskim ulicama. Kupujem tu kod mene na Limanu kod mog komšije, koji godinama prodaje uvek i na istom mestu. On ih zaista vrhunski ispeče, nekako se ljuska sama odvaja od ploda, a dešavalo mi se da kupim i na drugom mestu pa da ne mogu da ga oljuštim, a to me onda nervira.