Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

10 vrsta pasa idealnih za svaki tip osobe

Udomljavanje ili kupovina psa je velika odluka, pogotovo kad je poznato da rase pasa što je sasvim normalno imaju različite karakteristike. Otkrijte koja su rase pasa najbolje za vas u odnosu na vaš karakter

1. Pekinezer
Možda izgleda slatko i milo, ali ova rasa je veliki narcis i ima veliko samopouzdanje. Ukoliko se odlučite za pekinezera trebalo bi da znate da on želi uvek da bude glavni u kući, pa će se nametati u svakoj situaciji. Ipak, budite uvereni, počeće da se ponaša pouzdano dobro tek kad zadobijete njegovo poverenje. Upravo zato ova raa je savršena za lidere, odnosno osobe koje imaju autoritet u svojoj okolini.

2. Nemački ovčar
Teško je pronaći pasminu koja je odanija od nemačkog ovčara. Oni su inteligentni, zaštitnički nastrojeni i žele uvek da služe svom vlasniku najbolje što mogu. Savršeno su društvo osobama koje se nose sa mnogim odgovornostima, te trebaju nekoga ko će podeliti deo ‘briga’.

3. Jack Russel terijer
Jack Russel terijeri su pametni, ali svojeglavi psi koji se ponašaju po sopstvenom nahođenju. Agilni su i imaju mnogo energije, pa se odlično uklapaju u porodici sa malom decom.

4. Bigl
Biglovi su razigrani i aktivni, te su stalno u potrazi za novim pustolovinama. Ako ne pazite dobro na njih i ne posvećujete im mnogo pažnje, brzo će se naći u problemima. Odlična su pasmina za samce koji uživaju u društvenim interakcijama.

5. Korgom
Uvek nasmejana lica korgija otkrivaju da je ova rasa „duša“ svake zabave. Uvek su spremni za šetnju i igru. Štaviše, imaju problema fokusirati se samo na jedan zadatak, pa ih treba držati na oku.



6. Labrador retriver
Zovu ih idealnom pasminom za porodice sa decom, jer su izuzetno topli, privrženi i empatični. Ovi veliki psi obožavaju da budu stalno u pokretu – bez obzira na to planirate li otići na plažu, popeti se na brdo ili prošetati svojim naseljem. Upravo zato ovo je savršena pasmina za sportske tipove.

7. Francuski buldog
Možda su mali rastom, ali zato imaju veliki karakter. Neka vas namršteno lice francuskog buldoga ne prevari – reč je o vrlo prijateljskoj rasi, ali s dozom tvrdoglavosti. Dobra su odluka za fleksibilne osobe koje se neće naljutiti kada shvate da je njihov ljubimac izgrizao omiljene cipele ili kauč čak i nakon kursa vaspitanja i socijalizacije. .

8. Sibirski haski
Ova je rasa idealna za ljude koji vole da provode vreme na otvorenom – naročito ako je reč o hladnijim predelima sa niskim temperaturama i mnogo snega. Iako se smatraju dobrodušnim i poslušnim psima, mogu biti dominantni te zahtevati mnogo pažnje.

9. Čau čau
Ovo ja pasmina izuzetno uzdržana i sličnija mačkama nego psima. Na trenutke vam se može činiti kao da imaju glavu ‘u oblacima’, ali to uopšte nije istina. Inteligentni su, ali se drže po strani, te ne zahtevaju mnogo pažnje ili maženja.

10. Rodezijski ridžbek
Ova pasmina obožava da istražuje i ne boje se da isprljaju šapice. Ponekad su nestašni, i ne boje se izdvojiti iz mase. Upravo zato rodezijski gonič lavova je izvrstan izbor za sportske tipove, ali i pojedince koji ne vole da igraju po pravilima ostalih