Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Moderan, plemeni i pravi atleta, Erdelski terijer je u isto vreme pravi lovac i razigrani klovn.

Poznat kao „Kralj terijera“, Erdel je zaista najveći od svih terijera. Rasa je originalno nastala u Jorkišru, Engleska, gde se koristila i kao ratni, policijski i pas vodič. Inteligentan , živahan i samouveren, Erdelski terijer poseduje predivan razigrani duh koji oduševljava svoje vlasnike.

Kao i svi terijeri Erdel ima sklonost za kopanje, jurnjavu i lajanje. On je pun energije i čini odličnoh džoging partnera. Dnevne šetnje i trčanje po dvorištu su njegove omiljene aktivnosti.

Vredno je napomenuti da Erdelski terijer teško oprašta bilo kakvo grubo postupanje prema njemu, i da će biti veoma kivan na agresora. On može biti agresivan prema drugim psima i životinjama, jer ima jak instinkt za lov, što ga čini s vremena na vreme teškim za obuzdati. Kaže se da Erdel nikada ne počinje bitke – on ih završava.

Erdelski terijer je odičan pas čuvar! On će zaštiti svoju porodicu od provalnika sa žestokom i hrabrom lojalnošću. Međutim, on je i pravi prijatelj svih zvanica u vaš dom.

Erdelski terijer -1

Da ne bude zabune: Erdel je razigrani i komičan pas. On uživa u društvu svojih vlasnika i voli razne igre, od bacanja igračaka, preko krađi odevnih predmeta do uzimanja hrane sa kuhinjskog stola. Erdel sporo sazreva i često se ponaša kao štene i u starijem životnom dobu.

Pun ljubavi Eredlski terijer je sjajan porodični ljubimac. U nekim slučajevima, čak postaje i zaštitnik dece u domu, ali je njegova veličina i visok nivo aktivnosti može se pokazati kao suviše intezivan za izuzetno malo dete.

Erdel se slaže i sa drugim psima u kući, sve dok je pravilno obučen i treniran. Može biti i agresivan prema psima koje on vidi kao potencijalnu pretnju. S obzirom na reputaciju kao lovca, on će vrlo verovatno juriti druge životinje kao plen, uključujući mačke, zečeve, glodare i hrčke.

Erdelski terijer je fascinanta rasa! On je hrabar, moderam i po malo šašav. Mnogi vlasnici kažu da jedina stvar bolja od jednog Erdelskog terijera je dva!


Bitne informacije

Rasa: Terijer

Visina: 56 do 61 centimetara

Težina: 20 do 30 kilograma

Životni vek: 10 do 13 godina