Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Menjanje godišnjih doba zahteva stalno prilagođavanje. Promene temperature, listanje i cvetanje najavljuju nam prijatan boravak u prirodi, za nas i naše ljubimce, ali i izazove na koje se treba pripremiti. Evo nekoliko saveta koji nam u tome mogu pomoći.

Odeća
Odeća za pse može se podvesti pod modu i potrebu. Sa jedne strane, svedoci smo sve većeg broja brendova koji proizvode odeću i aksesoare za pse, a sa druge – svesni zaštite koju ona pruža našim ljubimcima. Mali psi osetljiviji su na hladnoću i druge spoljne uticaje pa im za svako godišnje doba treba adekvatna zaštita. Za prolećne dane priuštite svom ljubimcu meko, funkcionalno odelo koje će mu omogućiti nesmetan boravak u prirodi i održavati njegovu telesnu temperaturu.

pas prolece

Alergije
Psi su skloni prolećnim alergijama. Polen iz prvog cvetanja drveća, maslačka i lala, kao i prašina, buđ i ujedi insekata mogu izazvati alergijske reakcije. Simptomi su češanje, kašljanje, kijanje i masnoća kože. Nikada ne koristite ljudske lekove za alergiju, već potražite pomoć veterinara. Takođe, morate voditi računa o biljkama kojima je ljubimac izložen kod kuće jer se može desiti da je neka od kućnih biljaka otrovna za Vašeg ljubimca.

Linjanje
Mnogi psi se linjaju u proleće i to je sasvim prirodna stvar. Nežno i redovno četkanje krzna je neophodno jer stimuliše kožu i sprečava ućebavanje dlake. Svaka vrsta ima svoje specifičnosti i zahteva različitu negu. Ukoliko je temperatura u porastu, svog ljubimca možete obradovati nežnom kupkom.

Nega šapa
Tokom proleća neophodno je voditi računa o šapama vašeg psa. Posle boravka u prirodi proverite krzno i šape svog psa kako bi odmah reagovali na eventualne ujede krpelja ili povrede šapa. Razne prolećne biljke, poput popinog praseta, mogu da se zabodu između jastučića na šapi i povrede psa. Posle svake šetnje mlakom vodom operite šape svog ljubimca.

Aktivnosti
Bujanje prirode, porast temperatura i druženja na otvorenom izmamiće osmehe i pojačati želju za fizičkim i socijalnim aktivnostima, kako kod Vas tako i kod ljubimca. Pobrinite se da mu boravak u prirodi učinite bezbednim i ugodnim, a on će se odužiti na svima nama dobro poznat način, bezgraničnom ljubavlju.