Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Socijalno ugrožene porodice koje se bave poljoprivredom sa teritorije Južnobačkog okruga dobiće na poklon semena kukuruza, soje i suncokreta u vrednosti od 4,6 miliona dinara, koje je obezbedio Institut za ratarstvo i povrtarstvo “NS seme”.

Ovom akcijom obuhvaćeno je 20-ak mesnih zajednica, a seme će se deliti preko Crvenog krsta. Ima ga dovoljno za oko 500 hektara zemlje.

Direktorka Instituta dr Svetlana Balešević Tubić je podsetila na važnost solidarnosti i brige o svim članovima društva, posebno onima koji su najugroženiji.

– Kao institucija od nacionalnog značaja, Institut kroz donaciju semena pokušava da pomogne domaćinstvima koja su ugrožena, da damo doprinos svojim semenom jer proizvodnja hrane je najvažnija i to je naša obaveza i odgovornost. Naše sorte i hibridi imaju veliki genetski potencijal te ćemo na neki način pomoći da poljoprivrednici ostvare dobre prinose s našim sortimentom, a i da budu zadovoljni. Institut je u obavezi da unapredi i poljoprivredu ove države i celog regiona, što je rezultat osam decenija našeg rada – kazala je Balešević Tubić.

Inače, Institut za ratarstvo i povrtarstvo je kao društveno odgovorna kompanija ove godine dobio visoko priznanje – zlatni znak Crvenog krsta Srbije za svoj doprinos humanitarnim aktivnostima.

Institut je inače prošle godine obeležio 80 godina od osnivanja, a u godini jubileja proglašen i za Institut od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju.