Posetite onlajn događaj: Novi trendovi u zaštiti šećerne repe

Aktuelna epidemiološka situacija nas je sprečila da se zajedno okupimo i podelimo sa vama nova saznanja. Na polju kulture šećerne repe u protekloj godini došlo je do značajnih izmena u primeni pesticida. Budućnost nam donosi promenu osnovnih principa zaštite i samim tim, nalaže novu, održivu strategiju u borbi protiv ekonomski najznačajnijih korova i bolesti šećerne repe.  

Kompanija ADAMA ima nova rešenja koja nude jednaku ili,u nekim slučajevima, bolju i efikasniju zaštitu ove kulture. Odlučili smo da podelimo sa vama važne informacije o našim novim proizvodima, kao i rezultate i stavove najeminentnijih stručnjaka na polju ove kulture u našoj zemlji. 

Ukidanja određenih aktivnih materija (desmedifam, hlorotalonil, propikonazol…), došlo je do povlačenja nekih preparata sa našeg tržišta sa primenom u usevu šećerne repe. Ovo je dovelo je do značajnih izmena u principim zaštite ove ratarske kulture. 

Pogledajte video prezentacije na ovom LINKU koje smo pripremili za vas, a nakon toga možete da se registrujete i dobijete prateći propagandni materijal u sklopu predavanja.  

Vođeni idejom da vam damo najbolju preporuku u zaštiti vašeg useva od ekonomski najznačajnijih korova i bolesti, dva najeminentnija stručnjaka i poznavaoca u oblasti zaštite šećerne repe, predstaviće nova rešenjima i nove pristupe u zaštiti šećerne repe. 

Eminentni predavači govore o zaštiti šećerne repe

Kako zaštititi šećernu repu od korova i nakon izbacivanja aktivne materije desmedifam govoriće naučni savetnik Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, dr Goran Malidža. Dok će direktor Istraživačko-razvojnog centra Sunoko i viši naučni saradnik Instituta za zaštitu bilja i zaštitu životne sredine Beograd, dr Nenad Trkulja predstaviti nove trendove u zaštiti šećerne repe gljive Cercospora beticola, prouzrokovača ekonomski najznačajnije bolesti ove kulture.

Predstavićemo vam novo rešenje za suzbijanje korova u usevu šećerne repe i novi osnovni herbicid Powertwin kompanije ADAMA. Upoznaćemo vas sa inovativnim fungicidom Spyrale, koji u svom sastavu ima apsolutno nov molekul za naše tržište, što ga čini značajnim sa aspekta antirezistentne strategije. Moćnu kariku i osveženje u programu zaštite šećerne repe od gljive Cercospora beticola. 

Kako prisustvovati onlajn prezentaciji?

Pogledajte video prezentacije na ovom LINKU koje smo pripremili za vas, a nakon toga možete da se registrujete i dobijete prateći propagandni materijal u sklopu predavanja.  

Nadamo se da su informacije koje smo vam predstavili bile korisne i da će vam, tokom ove prelazne godine, pomoći u postavljanju planova za zaštitu kultura i sprovođenju nove strategije u borbi protiv korova i bolesti. Takođe, nadamo se da su  činjenice izložene u prezentacijama otklonile svaku sumnju da su nova rešenja jednako efikasna: sa gubitkom određenih aktivnih materija došlo je do promene u postavci sredstava za zaštitu bilja, ali je efikasnost ostala i dalje na visokom nivou. 

Za dodatne savete, naše kolege vam uvek stoje na raspolaganju za sve nedoumice oko primene preparata kao i za terensku konsultaciju: http://bit.ly/ADAMAkontakt

Foto: ADAMA Srbija