Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Slavol S i Rizol za soju - za stimulaciju klijanja semena, ujednačenog nicanja i jačeg korenovog sistema

Bližimo se glavnoj operaciji u ratarstvu, setvi useva. Pored dobre agrotenike, poštovanja plodoreda, poštovanja optimalnih uslova za setvu, vrlo bitan faktor za dobru proizvodnju je tretman semena biostimulatorima Slavol S i Rizol za  soju

Slavol S sadrži Auksin (indol-3-sirćetnu kiselinu IAA) koji je produkt metabolizma bakterija, koje pospešuju rast biljaka.
Nanošenjem Slavola S na površinu semena u optimalnim koncentracijama, povećava se koncentracija auksina pri klijanju i nicanju semena, usled čega biljke imaju jači i izduženiji korenov sistem.

Ujednačeno nicanje biljaka je važno zbog prinosa i olakšane primene agrotehničkih mera, sve biljke su u istoj fenofazi. Jači korenov sistem ima veću moć usvajnja hranljivih elemanta iz zemljišta, to sve rezultira boljom ishranom biljaka.

  • Primena: 250ml Slavol S + 250-500ml vode tretirati hekatrsku normu semena.

Preporučujemo tretman semena kukuruza, suncokreta i soje. 

Rizol za soju poboljšava ishranu bijaka azotom

U korenovom sistemu soje nalaze se bakterije, simbiozni azotofiksatori, koji formiraju kvržice u kojima ove bakterije obavljaju azotofiksaciju. Prosesom azotofiksacije ove bakterije, azot koji se nalazi u atmosferi i koji je nepristupačan biljkama, prevode u obik azota koje biljke mogu da usvoje i koriste u ishrani. Inokulacijom semena soje Rizolom za soju poboljšava se ishrana bijaka azotom, stimuliše se klijanje i nicanja i utiče na povećanje prinosa. 

Rizol za soju je tečni inokulant koji sadži simbiozne azotofiksatore koji formiraju kvržice u korenu soje. Tretman se može obaviti i pet meseci pred setvu, jer se bakterije nalaze na nosaču koji obezbeđuje preživljavanje bakterije na semenu soje. Tretirano seme je obojeno. 

Rizol za soju - tečni inokulant 200ml se pomeša sa Slavol S - 250ml ili vodom i nanese na 100kg semena soje.

Slavol za soju je inokulant kod kojeg su bakterije nanete na tresetni nosač te se tretman semena radi neposredno pre same setve. Slavol za soju se primenjuje tako što se sadržaj kesice se pomeša sa vodom i nanese na 100 kg semena soje.

Foto: Agrounik