Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

MF eXperience po prvi put na SIMA 2022.!

Massey Ferguson, svjetski brend kompanije AGCO po prvi put je predstavio MF eXperience na pariškom sajmu SIMA 2022. 

„Massey Ferguson je 2018. predstavio inovativan pristup sajmovima i eventima kako bi poljoprivrednicima i distributerima približio cijeli svoj asortiman opreme i usluga“, objašnjava Jérôme Aubrion, direktor marketinga Masseya Fergusona za Evropu i Bliski istok.

„A sada, po prvi put na SIMA-i i uopće na međunarodnim sajmovima, posjetitelji su imali priliku doživjeti novi koncept. Osim što su imali priliku vidjeti najnovije strojeve i razgovarati sa stručnjacima MF eXperts te koristiti interaktivne zaslone na našem unutarnjem štandu, posjetitelji s pozivnicama također su mogli iskušati vožnju iz prve ruke u posebnoj vanjskoj zoni za demonstracije.“

Istovremeno, povodom svoje 175. godišnjice, Massey Ferguson predstavio je limitiranu verziju serije MF S. Prilagođeni su u tvornici u Beauvaisu, a dolaze opremljeni sa značajkama MF „Exclusive“ sa livrejom svijetlo crvene boje i sivim crtama na poklopcu motora i braniku, koje stavljaju legendarnu „Little Grey Fergie“ u središte dizajna.

Na odvojenom dijelu Anniversary na štandu u sali 7 (E047) nije bio prikazan samo „Little Grey Fergie“ nego i moderni ekvivalent, limitirano izdanje verzije vodećeg MF 5S145 u klasi opremljen najnovijim e-utovarivačem MF.

Održivi koncept poklopca motora

Izložen je i još jedan primjer inovacije Masseya Fergusona - održivi koncept poklopca motora MF 8S. Izrađen od lana i prirodne smole, jednostavno se reciklira, a njegov proizvodni proces rezultira smanjenjem emisije ugljen dioksida za 82%.

Lan se uzgaja unutar 150 km od tvornice u Beauvaisu što ne samo smanjuje troškove transporta nego i stvara pozitivan proizvodni ciklus: nove poslovne prilike za poljoprivrednike koji uzgajaju usjeve čiji se nusproizvodi koriste za proizvodnju njihovih traktora.

foto: zone MF Born to Farm

Zona MF Born to Farm

Najnoviji MF 8S.305 Dyna-VT debitirao je na sajmu SIMA na štandu zone MF Born to Farm. MF IDEAL simulator vožnje, ponudio je priliku posjetiteljima da vide kako je rukovati kombajnom samo pomoću joysticka. Posjetitelji su također imali ekskluzivnu priliku virtualno voziti dva nova traktora.

MF eXperience obilazak na SIMA-u

Besplatni shuttle autobus kretao je svakih deset minuta iz sale 7 povezujući unutarnji prostor sa zonom obilaska MF eXperience koja se nalazila u sali 5B Ext 008. Tu su posjetitelji mogli pogledati cijelu liniju opreme Masseya Fergusona, a oni s pozivnicama imali su i mogućnost testne vožnje u ekskluzivnoj zoni za demonstracije.

Posjetitelji koji su došli s prodajnim predstavnicima i rezervirali termin za demonstraciju mogli su sjesti za volan niza strojeva – uključujući predstavnike iz najnovijih asortimana MF 8S, MF 6S kao i traktor MF 5711 M te teleskopski utovarivač MF TH.8043.

Svi posjetitelji koji su bili u statičkoj zonu turneje MF eXperience mogli su izbliza pogledati i više naučiti o najnovijim priključcima i opremi Masseya Fergusona, a posebno o novom rasponu strojeva za žetvu, sijeno i krmno bilje.

U centru pažnje bio je kombajn MF IDEALdrive 8T. Njega je pratila najnovija četvrtasta balirka visokog kapaciteta MF 2234 XD kao i balirka MF RV 4160 V Xtra opremljena paketom Exclusive.

Na MF 7S.180 dojmljivo su kombinirani leptir kosilica i poboljšivač tla MF DM 8612 TL te prednji priključak MF DM 316 FQ-RC. Sposobnost da se nosi s velikim učinkom ove kombinacije pruža 10,2 m široki prevrtač sijena MF TD 1028 X TRC koji, uprkos svojoj veličini, ima male zahtjeve za energijom – što se ogleda u činjenici da je uparen s učinkovitim MF od 100 KS 4710 M traktor.

foto: održivi koncept poklopca motora MF 8S

Na sajmu SIMA predstavila se i nedavno prikazana linijska mala četvrtasta baliraka visokog kapaciteta MF 1842S. Nastavljajući se na ugled vodećeg modela na tržištu MF 1840, ovaj model za teške radove pruža izvrsne performanse i izvanredne rezultate koji zahtijevaju veliki poljoprivrednici i profesionalni korisnici.

Po prvi put, na sajmu je prikazan i MF 3SP 115 koji predstavlja najnoviju seriju Masseya Fergusona MF 3 Speciality. S 120 KS to je dosad najsnažniji specijalizirani model te je zahvaljujući nešto široj i prostranijoj kabini, dizajniran za rad u otvorenim vinogradima.

MF 3SP samo je jedan u izboru od šest različitih verzija MF 3 Speciality razvijenih da se posebno prilagode specijaliziranim sektorima uključujući tradicionalne vinograde, voćnjake, niske profile, a tu je i alpska izvedba za izazovne terene.

Kompaktni, snažni i svestrani traktor MF 1755 M bio je izložen s utovarivačem.

Konačno, Trelleborg se pridružio Massey Fergusonom na SIMA MF eXperience kao idealan tehnički partner, predan pružanju savjeta o pravilnom odabiru guma, pritisku i postavkama koje pomažu poboljšati trakciju, smanjiti zbijanje tla i smanjiti potrošnju goriva. Ovo partnerstvo omogućit će objema kompanijama da nastave tražiti inovativne načine za pomoć klijentima u učinkovitijem razvoju poslovanja.

foto: Austro Diesel