Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Austro Diesel ostvaruje rekorde u prodaji

Kompanija Austro Diesel GmbH, generalni uvoznik Massey Ferguson-a za Centralnu i Istočnu Evropu, nedavno je objavila rezultate za finansijsku godinu 2022.

Prijem porudžbina i nedostavljene plaćene narudžbine bili su u 40. godini u kojoj se obeležava godišnjica značajno iznad nivoa u odnosu na prošlu godinu. Sveukupno, prodaja se povećala za dobrih 40 odsto u poređenju sa prethodnom godinom. Ovaj plus je u skladu sa uspešnom prodajom u u prethodnim godinama, jer je kompanija takođe uspela da ostvari značajan rast u 2021. i 2020. godini.

Kompanija Austro Diesel uspela je da kompenzuje relativno dobro konstantno tešku situaciju vezanu za vremena dostava i izazove vezane za dostupnost mašina zahvaljujući svom dobro popunjenom skladištu. Čak i svetski sajber napad na MF matičnu kompaniju AGCO u maju 2022. nije omela kompaniju na našem putu do uspeha.

I pored teških okvirnih uslova, kompanija Austro Diesel uspela je da garantuje kontinualnu dostavu rezervnih delova uz 96 odsto "prve dostave" za sve klijente i čak oko 99 odsto "prve dostave" za tehnologiju za žetvu.

Razvoj i zahtev za Massey Ferguson mašine visokog kvaliteta na jedanaest izvoznih tržišta kompanije Austro Diesel takođe je zadovoljavajući. Razvoj je ostvaren u svim regionima, posebno u Mađarskoj, gde se prodaja duplirala tokom 2022.

Inženjer Johan Gram (Johann Gram), Izvršni partner u kompaniji Austro Diesel GmbH kaže: "Naš izuzetno zadovoljavajući rezultat u 2022. godini dokazuje da smo mi na pravom putu uz našu strategiju i pravljenje lokalnih zaliha. Uz naše jasno pozicioniranje i fokus na uslugu za rezervne delove koja je vodeća u industriji, najbolje usluge, najbolji kvalitet i maksimalna mobilnost kao i produktivnost naših klijenata, uspeli smo da nastavimo rast i pored opštih ekonomskih nesigurnosti. Prema ovoj osnovi i uprkos dosadašnjim problemima vezanim za klimatske i tekuće ekonomske efekte pandemije na klijente, drago nam je da smo ostvarili više od naših godišnjih ciljeva."

Povećanje od 1,9 procentualnih poena

Prema izveštaju od 31. decembra 2022. godine, kompanija Massey Ferguson zabeležila je povećanje od 1,9 procentualnih poena prema statističkom registru u Austriji i u skladu sa tim je bila pobednik prema rangiranom rastu. U isto vreme, trenutni razvoji prikazali su da je važno raditi održivo i odgovorno i da se održi stalna mobilnost naših klijenata da bi se evropska poljoprivreda a samim tim i proizvodnja hrane održali u proizvodnji. 

"Ponosni smo što smo izgradili tako uspešnu kompaniju, koja je postala konstanta za klijente, partnere i zaposlene. Želimo da se zahvalimo svima koji su uključeni za njihov doprinos za ovaj uspeh. Zajedno možemo da gledamo u budućnost sa optimizmom," dodaje Gram.

Perspektiva
Zbog velike količine nedostavljenih plaćenih narudžbina, kompanija Austro Diesel GmbH očekuje dobar, ali stagnirajući razvoj poslovanja za finansijsku 2023. godinu. Nedostavljene plaćene narudžbine su u svim oblastima iznad nivoa iz prethodne godine, što ukazuje da je kompanija Austro Diesel dobro pripremljena za izazove tokom finansijske 2023. godine, kao što su smanjenje ukupnog tržišta ili zahtevne situacije vezane za dostavu.

Kompetentni partner u poljoprivredi u poslednjih 40 godina 

Kompanija Austro Diesel GmbH orijentisana je na klijente i bila je pouzdan partner u poljoprivrednom inženjerstvu od 1982. godine, ne samo za klijente u Austriji, već i u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Ona postavlja standarde za profesionalno savetovanje, sjajne usluge i održivu kooperaciju. Zadovoljni klijenti fokusirani su na naš rad od osnivanja kompanije.

Uz pionirski duh, bogatstvo ideja i konstantni dodatni razvoj, kompanija Austro Diesel GmbH je polako proširila i konsolidovala svoje prisustvo tokom godina. Danas, kompanija Austro Diesel, zajedno sa oko 100 nezavisnih, dugoročnih prodajnih i servisnih partnera već nadgleda više od 50.000 MF traktora i preko 2.000 MF kombajna na jedanaest tržišta kompanije Austro Diesel u koja spadaju Austrija, Srbija, Češka Republika, Slovačka, Mađarska, Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovima.

Vodeća dostava delova u industriji

Kompanija Austro Diesel nudi vodeću uslugu dostave rezervnih delova u industriji, dostavljajući distributerima rezervne delove koji su im potrebni preko noći. Ovo predstavlja značajnu dodatnu vrednost za farmere, ne samo tokom intenzivne radne sezone žetve, već tokom cele godine. Tim kompanije Austro Diesel nudi savetovanje i podršku za klijente na sedam jezika. Čak i tokom krize vezane za Covid-19, kompanija Austro Diesel uspela je da osigura kontinualnu dostavu mašina i rezervnih delova na sva tržišta. 

Nagrađena poljoprivredna tehnologija

Pored snažnih MF kombajna, MF silažnih kombajna i MF teleskopskih utovarivača, fokus u opsegu proizvoda za kompaniju Austro Diesel je naravno na Massey Ferguson traktore. Jedan od njih je sjajni MF 5S. Ovaj izuzetno efikasan i udoban univerzalni traktor dobio je nagradu "Farm Machine 2023" u kategoriji "Traktori sa manje od 120 ks" i nagradu "Red Dot Product Design Award 2022".
Uprava se zahvaljuje klijentima, partnerima i zaposlenima

Foto: Austro Diesel