Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Massey Ferguson predstavio 6 novih modela specijaliziranih traktora

Massey Ferguson predstavlja novu seriju MF 3 Speciality. Riječ je o šest novih varijanti traktora koji su posebno dizajnirani da pruže dimenzije, značajke i snagu koji se savršeno podudaraju s posebnim zahtjevima svakog specijaliziranog sektora.

Sadrže opremu visokog standarda i nude značajke koje su potrebne za jednostavan i udoban rad te optimalne performanse uz niske troškove rada.

„Zahvaljujući našem bliskom kontaktu s kupcima i desetljećima iskustva, razumijemo te specijalizirane sektore. To nam znanje omogućuje da naši dizajni ispune sve potrebe svakog individualnog sektora tako da kupci ne moraju praviti kompromise“, izjavio je Jérôme Aubrion, direktor marketinga Masseya Fergusona za Europu i Bliski istok.

Specijalisti za svaki sektor

Ova specijalizirana serija uključuje šest različitih izvedbi s novim vrhunskim modelom od 120 KS dostupnim za sve varijante osim modela MF 3GE i MF 3AL. Cjelokupni raspon nudi modele s kabinama ili platformom, odabir prijenosa koji uključuju novi 30F/15R Eco kao i novu opciju značajki Essential ili Efficient.

  1. MF 3VI – Vineyard – za upotrebu u tradicionalnim uskim vinogradima. Pet modela od 75 do 120 KS, širine od 1,00m i s kabinom kao standard.
  2. MF 3SP – Specialised – za otvorenije vinograde s nešto širom šasijom i prostranijom kabinom. Pet modela od 75 do 120 KS, širine od 1,25m i s kabinom kao standard.
  3. MF 3FR – Fruit – za upotrebu u širokim vinogradima i voćnjacima. Izdašniji traktor sa širom prednjom osovinom i prostranijom kabinom. Pet modela od 75 do 120 KS, širine od 1,45m i s kabinom ili platformom.
  4. MF 3WF – Wide Fruit – širi stabilni traktor za upotrebu u voćnjacima, vinogradima na obroncima i u radu sa stokom. Pet modela od 75 do 120 KS, širine od 1,70m i s kabinom ili platformom.
  5. MF 3GE – Ground Effect  –  niskoprofilni model za upotrebu ispod stabala, u plastenicima i natkrivenim vinogradima opremljen širom prednjom osovinom za veću stabilnost. Četiri modela od 75 do 105KS, širine od 1,40m s platformom.
  6. MF 3AL – Alpine – svestrani, snažni i stabilni traktor za upotrebu na brežuljcima i izazovnim terenima. Četiri modela od 75 do 105 KS, širine 1,70m, dostupni s niskoprofilnom kabinom ili s kabinom s ravnim podom. Zahvaljujući širini od 1,40m, ova kabina visokih značajki donosi značajke velikih traktora u kompaktni i snažni MF 3AL.

Predanost Masseya Fergusona stalnim poboljšanjima rezultirali su modelima iznad 75 KS koji su dobili značajna unapređenja. Istodobno je moguće odabrati udobnu i ergonomičnu platformu rukovatelja za modele MF 3FR, MF 3WF i MF 3GE.

Izvedbe Essential i Efficient

Dva paketa značajki i raspon opcija omogućuju vlasnicima dodatno krojenje njihovog traktora za poboljšanje udobnosti i praktičnosti kao i prilagodbu njihovim usjevima i poslovima.

Osnovni modeli Essential opremljeni su mehaničkim prijenosom, hidrauličkim sustavom s dvostrukom pumpom od 93 l/min i mehaničkom kontrolom spojnice. To se može nadopuniti rasponom dodatnih opcija uključujući elektroničku kontrolu spojnice (ELC) te PowerShuttle i prijenosom Speedshift.

Izvedbe „Efficient“ uključuju hidraulički sustav s tri pumpe od 120 l/min, elektroničku kontrolu spojnice (ELC), PowerShuttle i prijenos Speedshift te multifunkcionalni joystick i četiri elektrohidraulička klipna razvodna ventila.

Dodatne opcije uključuju filtraciju kabine kat. 4, kontrolu joystickom kompenzacije stražnje spojnice te prednju spojnicu i paket priključnog vratila i prednjeg utovarivača.

Čista ekonomična snaga

Četverocilindrični motori najnovije generacije od 3,6 litara pogone ove traktore i pružaju snage između 85 i 120 KS na onima s kabinama te do 105 KS na platformi i modelima AL.

Svi ispunjavaju stroge odredbe stupnja V koristeći dokazanu i jednostavnu selektivnu katalitičku redukciju (SCR) s dizelskim oksidacijskim katalizatorom (DOC). Kompaktna ispušna cijev montirana je ispod poklopca motora čime se zadržava odlična vidljivost i prostor za priključke montirane u sredini.

Standardni kapacitet spremnika goriva sada iznosi 75 litara, s opcijom od 100 litara za duže vrijeme rada između punjenja.

Više prostora i udobnosti u kabini

Udobnost u kabini uvelike je povećana s više prostora za glavu i višim položajem sjedala zahvaljujući 3 cm visokom tunelu na podu. Također, ispred rukovoditelje nalazi se nova moderna ploča s instrumentima.

U sredini između analognog brojčanika okretaja u minuti slijeva te mjerila goriva i temperature zdesna, nalazi se lako čitljivi zaslon. On se može podesiti za prikaz širokog raspona informacija o radu poput brzine priključnog vratila, potrošnje goriva, temperature rashladne tekućine i ulja kao i memorije brzine motora. Može prikazivati i položaj spojnice, postavke hidrauličkog ventila i odabir Speedshift-a.

Širi odabir prijenosa

Za dodatno poboljšanje učinkovitosti i rezultata rada tu je novi prijenos Eco brzine 40 km/h i 30 brzina kretanja naprijed i 15 unatrag koje pruža pet zupčanika u tri raspona.

Nova opcija kočenja u neutralni položaj istodobno pokreće spojku čim se pritisne papučica kočnice. Koristi se posebice za rad s utovarivačem, olakšava rad rukovatelja te povećava učinkovitost i praktičnost.

Izbor prijenosa započinje s jednostavnom verzijom 15F/15R s mehaničkim shuttleom. Dodavanjem mehaničkog razdjelnika povećavaju se omjeri na 30F/15R koji nude puno širi odabir brzina za prilagodbu radu i poslovima.

Elektrohidraulički kontrolirani Speedshift, razdjelnik zupčanika i PowerShuttle dodatno nude optimalnu kontrolu i udobnost. Oni također dolaze s Comfort Control koji prilagođava osjetljivost omogućujući rukovateljima da postave koliko brzo ili sporo shuttle odgovara.

Visoka djelotvornost hidraulike

Traktori serije MF 3 opremljeni su hidrauličkim sustavom s dvije ili tri pumpe ovisno o značajkama. Oba sustav pružaju obilan protok i pritisak za pogon širokog raspona moderne opreme.

Elektronička kontrola spojnice (ELC) standardna je na svim traktorima sa značajkama Efficient, a na zahtjev kupaca, sada je i praktična opcija na izvedbama s kabinom Essential. Ona koristi iste kontrole i podešavanje kao i postojeći sustav, ali u ovome slučaju ne uključuje elektrohidrauličke klipne razvodne ventile.

Dostupni su i novi hidraulički paketi te opcije za seriju MF 3 koji nude izbor sustava od dvije ili tri pumpe kao i brojne priključke za montiranje u sredini. Za modele Essential tu je odabir između dva ili tri mehanička klipna razvodna ventila s opcijom do pet razvodnih ventila s dva prekidača na ručicama.

Izvedbe Efficient dolaze s četiri elektrohidraulička klipna razvodna ventila. Opcionalni skretni ventil omogućuje korištenje do šest klipnih razvodnih ventila koji se odabiru koristeći prekidače na multifunkcionalnom joysticku.

Troškovno učinkoviti modeli od 75 KS

Osnovne traktore serije MF 3 Speciality od 75 KS pogoni najnoviji četverocilindarski motor stupnja V od 3,4 litre. Kao i snažniji modeli, i oni su dostupni s istim izborom paketa značajki Essential ili Efficient.

Massey Ferguson zadržao je korištenje dokazanih komponenti koje pružaju poznatu pouzdanost kao i niske troškove u ovome vrlo kompetitivnom sektoru. Rukovatelji će cijeniti nadograđeno sjedalo sa zračnim ovjesom.

Svi traktori ove serije od 75 KS dolaze s izborom prijenosa za prilagodbu različitim primjenama i razinama investicije. Oni dolaze u rasponu od praktičnog potpuno mehaničkog prijenosa 12F/12R do prijenosa 24F/24R s PowerShuttleom i Speedshiftom.

Također je dostupna i opcija hidrauličkog sustava s trostrukom pumpom od 120 l/min ili dvostrukom pumpom od 93 l/min. Dostupan je širok odabir konfiguracija klipnih razvodnih ventila i opcionalnih ili utičnog pribora za srednje montiranje.

Kao i ostatak raspona, modeli od 75 KS slijedi novi obiteljski stil Masseya Fergusona s najnovijim modernim stilom - pametnim dizajnom sablje te sivom kabinom i krovom.

foto: Austro Diesel/Maja Celing Celić