Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Koje Axerealove sorte pšenice i ječma obaraju rekorde?

Već više od deset godina dobijamo poverenje jer u našoj ponudi poljoprivrednici mogu pronaći kvalitetno dorađena semena, izvrsnu francusku genetiku koja je posebno prilagođena za naše uslove, potrebne savete i sav repromaterijal. 

Zašto su naše sorte prepoznatljive na terenu?

  • Vrhunska genetika;
  • Kvalitetna dorada;
  • Savetodavna podrška.

Cellule je naša dobro poznata sorta pšenice koja je svojim odličnim prinosima zadobila srce mnogih proizvođača. Prisutna već dugi niz godina, ona obara rekorde u svim krajevima. 
Intenzivnog bokorenja, dobre stabilnosti, ostvarivala je prinose preko 11 t/ha.

"Sa kompanijom Axereal Serbia d.o.o sarađujem već duži niz godina. Svake godine na svojim njivama sejemo Axerealove sorte. Ove godine smo sejali sortu pšenice Cellule, kao i prethodnih godina.  Ostvareni prinos od 10.214 kg/ha je bio daleko iznad očekivanog za ovu godinu koja nije bila nimalo laka za proizvodnju ove kulture. Poslušao sam sve savete koje sam dobio od kompanije Axereal u cilju postizanja što boljeg prinosa i dobio sam izvanredne rezultate. Svima bih preporučio sortu pšenice Cellule jer ćete uz ovu sortu garantovano napuniti ćelije vaših silosa", govori Svetozar Živčić iz Vognja.

Frenetic, srednje rana sorta pšenice, koja je svojim odličnim balansom prinosa i kvaliteta dobro poznata na atarima širom Vojvodine, je i ove godine imala odlične prinose. U godinama koje su bile pogodne za proizvodnju pšenice, dostizala je prinose preko 10.500 kg/ha. Ovo je "frenetično" dobra sorta i njeni prinosi će vas iznenaditi.

"Sa Axerealom sarađujem par godina. Ove godine sam posejao sortu pšenice Frenetic, s obzirom da je godina bila izuzetno teška za proizvodnju ove kulture, prinosom od 7.478 kg/ha  sam više nego zadovoljan, kao i kvalitetom", potvrđuje Slobodan Volić iz Stapara.

Dve nove sorte pšenice u ponudi Rubisko i Complice

Rubisko je nova sorta pšenice u našem portfoliu. Ova srednje rana pšenica je zbog svog niskog rasta otporna na poleganje. Lako se prilagođava svim proizvodnim uslovima pa je preporučujemo proizvođačima sa nešto zahtevnijim parcelama. Ove godine je ostvarila prinose preko 9.000 kg/ha.

Complice je nova sorta pšenice sa izuzetnim potencijalom za prinos. Izuzetno krupnog klasa, intenzivnog bokorenja, ostvarila je prinose u ovoj godini preko 10.700 kg/ha. Proizvođači su oduševljeni ovom sortom.

"Dugogodišnja saradnja koju imam sa Axerealom se temelji na obostranom poverenju.  Iako sam jako zadovoljan sortom Cellule, ove godine sam odlučio da  probam novu sortu pšenice Complice. Izuzetno sam zadovoljan ostvarenim prinosom od 9.761 kg/ha i sejaću je i narednih godina",  kaže Mirko Čikeš iz Erdevika.

Basilio je naša već dobro poznata pšenica koja ima prepoznatljive mlinarske i pekarske karakteristike, izuzetno niskog rasta, otporna je na poleganje. Dobro reaguje na intenzivnu tehnologiju proizvodnje. Prinose koje je ostvarivala su bili preko 10.400 kg/ha. Ekskluzivni distributer za ovu sortu je Delta Agrar.      

U ponudi su i sorte ozimog višerednog stočnog ječma Etincel i Pixel

Etincel je dobro poznata sorta stočnog ječma velike produktivnosti i odlične tolerantnosti na bolesti. Etincel je rasprostranjen na atarina širom Vojvodine i ostvareni su rezultati preko 10.500 kg/ha. Proizvođači su zadovoljni ovim ječmom i uvek ga seju iznova i iznova.

"Ječam Etincel sejemo već nekoliko godina. Sa Axerealom imamo odličnu saradnju. Ove godine smo ostvarili prinos od 8.450 kg/ha i veoma smo zadovoljni. Nastavićemo i dalje da sejemo ovu sortu",  objašnjava Nedeljko Berak, Galad d.o.o Kikinda.

Pixel je nova sorta ozimog višerednog ječma koja je došla na naše prostore. Najnovija francuska genetika, koja obećava je konačno stigla i kod nas. Dobrog aminokiselinskog sastava idealan je za stočnu hranu. Ekskluzivni distributer za ovu sortu je Gebi doo.

Probajte naše sorte pšenice i ječma i oborite rekorde!
Foto: Axereal Serbia