Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pomozimo biljkama jer jedni bez drugih ne možemo

I dalje se suočavamo s vremenskim uvjetima gdje nam se jutarnje temperature kreću od 8-10 °C, a dnevne 18-22 °C. Biljke nam iz tog razloga često pokazuju različite simptome da im nešto nedostaje.

Nedostatak fosfora (P)

Nedostatak fosfora (P) je jedan od najčešćih pojava u kukuruzu koja nastaje uslijed niskih temperatura, a simptomi se vide u obliku crvenkasto do ljubičasto obojenih listova. Kod nižih temperatura korijen slabije raste i zato koristi manje šećera koji se proizvodi u procesima fotosinteze. Ukoliko ostane prevelika količina šećera u listovima, dolazi do proizvodnje antocijana i pojave ljubičaste boje kukuruza (na tržištu postoje hibridi koji su tome genetski skloni). Navedeni primjer je jedan od najčešćih s kojim se suočavamo na terenu.

Nedostatak cinka (Zn)

Također, učestala je pojava i nedostatka cinka (Zn) gdje simptome vidimo u obliku žutih traka na listu koje su paralelne s glavnom nervaturom lista. Pojavljuju se prvo na mladim listovima.

Preporuka za pomoć biljkama 

Da bi izbjegli prethodno navedeno, te pomogli našim biljkama koje su trenutno u jednoj od najosjetljivijih faza razvoja, preporuka je koristiti  Amalgerol® Essence u količini 2 – 3 l/ha.

Foto: Razlika nakon 10 dana od tretmana, tretirani kukuruz s Amalgerol® Essence 

Za brži oporavak biljaka uslijed vremenskih nepilika

U određenim djelovima Hrvatske, uz kišu, bilo je i leda koji nanio štetu ratarskim usjevima, povrtnim kulturama, ali i u voćnjacima. U svrhu što bržeg oporavka biljaka i poticanja njihovog normalnog rasta, razvoja i dozrijevanja plodova preporučamo Amalgerol® Essence iz ponude Chromos Agro.

Za više informacija kontaktirate nas na tel: + 385 1 6040 357 ili e-mail: chromos-agro@chromos-agro.hr

foto: Chromos Agro d.o.o.