Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Belkar™- novo i pouzdano jesensko suzbijanje širokolisnih korova u uljanoj repici

Proizvodnja uljane repice u suvremenom svijetu postaje sve zahtjevnija i kompliciranija, a glavni razlog je upravo u suženom plodoredu proizvodnje što nam je rezultiralo povećanjem populacija štetnika, ali i neželjenih korovskih vrsta. Osim toga, loš odabir herbicida u prethodnim kulturama omogućuje da konkurentske biljke postaju sve dominantnije, agresivnije i otpornije na dozvoljene herbicide te samim time otežavaju i ugrožavaju profitabilnost proizvodnje. 

Dosadašnja proizvodnja uglavnom se bazirala na pre-em herbicidima koji su često znali biti fitotoksični ili čak i neučinkoviti zbog nedostatka oborina, a takva varijanta često rezultira smanjenim prinosom te ne isplativosti proizvodnje uljane repice. Tvrtka Corteva Agriscience™ od ove jeseni u svojoj paleti proizvoda ima u ponudi novi herbicid koji rješava sve ekonomski značajne širokolisne korove u proizvodnji svih tipova uljane repice - Belkar™, Arylex™ active.

Prednosti novog herbicida Belkar™

Najveća prednost herbicida Belkar™ je upravo u primjeni jer tretiramo uljanu repicu kad imamo zadovoljavajući sklop biljaka po m2, tj. nakon šestog lista uljane repice pa sve dok nam srednja dnevna temperatura ne dođe do 5°C. Sadrži dvije aktivne tvari (halauxifen-metil i pikloram), što ga odlikuje odličnim kontaktnim i dugim rezidualnim djelovanjem. Prava kamilica, poljski jarmen, iglice, mišjakinje, bročika, rusomača, mrtva kopriva i dr. korovi su izgubili bitku na površinama na kojima se primjenjuje herbicid Belkar™.

Također treba istaknuti još neke prednosti herbicida Belkar™ kao što su:

  • niska doza primjene
  • veoma brz herbicidni efekt
  • dvostruko djelovanje – folijarno i zemljišno 
  • sadrži okvašivač  
  • miješanje s graminicidima ili insekticidima

Uz herbicid Belkar™ u jesenskoj zaštiti od širokolisnih korova u uljanoj repici osiguran je čist usjev do žetve, a samim time zadovoljni su i proizvođači. 

Za više informacija možete se obratiti kontakt osobi Zlatko Šefer, zlatko.sefer@corteva.com, mobitel: +385 99 537 9887.

foto/video: Corteva Agriscience