Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pravo rešenje za zaštitu klasa pšenice od bolesti

U narednom periodu se očekuje fungicidni tretman u pšenici, kako bi zaštitili klas i sprečili gljivice (fuzarioze) da nanesu štetu.

Fuzarioze klasa pšenice prouzrokuje fitopatogena gljiva iz roda Fusarium. Štete koje nastaju ogledaju se u smanjenom prinosu i lošijem kvalitetu zrna. Gljiva proizvodi mikotoksine koji su štetni za ishranu čoveka i životinja.

Infekcija prouzrokovačem fuzarioze klasa ostvaruje se u cvetanju, u kišnim danima koji podižu relativnu vlagu vazduha, kao i toplo vreme u toj fazi. Pravovremena zaštita useva pšenice postiže se aplikacijom fungicida na početku fenofaze cvetanja. Ovim tretmanom poboljšavamo kvalitet zrna i čuvamo rod pšenice. 

Galenika Fitofarmacija obezbedila je efikasno i ekonomično rešenje, dokazano u praksi, za suzbijanje fuzarioze klasa pod nazivom Pylon plus.

Snaga tri aktivne materije u borbi protiv bolesti pšenice!

Pylon plus sadrži kombinaciju tri visoko efikasne aktivne materije: protiokonazol, azoksistrobin i trifloksisrobin. Nakon primene obezbeđuje dugotrajno delovanje na prouzrokovače bolesti. Tri aktivne materije u navedenom preparatu, imaju veoma širok spektar delovanja. Količina primene fungicida Pylon plus iznosi 0,5 l/ha.

U suzbijanju fuzarioza klasa pšenice najbolje je primeniti preparat na početku cvetanja, kada je 5-10% izbačenih prašnika iz klasa.

Preporuka je da se uz tretman fungicidima na početku cvetanja pšenice primeni insekticid i preparat za folijarnu prihranu pšenice, kako bi ostvarili visok prinos i poboljšali nalivanje zrna.

Primer efikasne kombinacije za predstojeći tretman u pšenici:
Pylon plus 0,5 l/ha
+
Polux 0,3 l/ha
+
Activeg Vegetative 3 l/h

Pre upotrebe preparata obavezno je pročitati uputstvo i ponašati se u skladu sa preporukama!

Foto: Galenika Fitofarmacija