Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Pravi je trenutak za razmišljanje o sigurnosti namirnica!

Sigurnost i kvaliteta hrane sve su više pod povećalom nadzornih tijela i potrošača. SGS nudi učinkovita rješenja za zaštitu kvalitete i sigurnosti u svim fazama opskrbe hranom od strane globalnih lanaca.

GlobalG.A.P certifikat
Neovisno o tom jeste li samostalni poljoprivrednik ili dio skupine s upravljačkom strukturom, GlobalG.A.P certifikat predstavlja predanost sigurnosti i održivosti proizvoda.
Sukladnost s GlobalG.A.P normama osigurava sigurnost prehrambenih proizvoda te njihovo održivo obrađivanje i uzgoj, rezultat čega su: smanjenje štetnih učinaka poljoprivredne aktivnosti na okoliš, smanjenje unosa kemikalija i osiguravanje odgovornog pristupa zdravlju i sigurnosti radnika.
GlobalG.A.P je ravnopravno partnerstvo između poljoprivrednih proizvođača i trgovaca s ciljem uspostave široko prihvaćenih certifikacijskih normi i postupaka na području dobre poljoprivredne prakse (eng. GAP - Good Agricultural Practices).
Članove čine poljoprivrednici, stočari, organizacije za marketing proizvoda (eng. PMO - product marketing organizations), zadruge uzgajivača, proizvođači hrane i trgovci. Odbori za tehnička pitanja i norme odobravaju GlobalG.A.P normu i njezin certifikacijski sustav za svaki sektor proizvodnje (žitarice, stoka i akvakultura), a podržava ih FoodPLUS, tajništvo GlobalG.A.P-a sa sjedištem u Njemačkoj.

Norma integrirane poljoprivredne proizvodnje
SGS je akreditiran za certificiranje tvrtki u sklopu norme Integrirane poljoprivredne proizvodnje (eng. IFA – Integrated Farm Assurance) za voće i povrće te miješane žitarice.
GlobalG.A.P IFA norma odnosi se na pripremu proizvodnje i aktivnosti do izlaza proizvoda, a obuhvaća certifikaciju cijelog procesa poljoprivredne proizvodnje za razdoblje prije sadnje do neobrađenog proizvoda.

Primarna poljoprivredna proizvodnja
GlobalG.A.P norma Primarne poljoprivredne proizvodnje (eng. PFA - Primary Farm Assurance) je polazište za proizvođače jer nudi kontrolnu listu koja uključuje podskupinu s kontrolnim točkama IFA norme.
Dostupne su dvije različite razine PFA norme. Temeljna razina je za proizvođače s malo sigurnosnih rizika koji prvenstveno prodaju na lokalnoj razini. Srednju razinu priznaju odabrani trgovci, a ona uključuje više elemenata sigurnosti hrane.

GFSI certifikat
SGS podržava napore Globalne inicijative za sigurnost hrane (eng. GFSI - Global Food Safety Initiative) za poboljšanje učinkovitosti opskrbnog lanca potičući trgovce i tvrtke za distribuciju prehrambenih proizvoda diljem svijeta na prihvaćanje priznatih revizijskih normi, uključujući BRC, FSSC 22000, IFS i SQF.

Ostale Certifikacijeske Sheme
SGS certificira cijeli niz drugih međunarodno priznatih normi uključujući IFS/BRC, Gluten free, GMP+.

Neovisne revizije
Postoji i pristup kroz neovisnu reviziju u kojem tvrtka unajmljuje neovisnu revizijsku kuću poput SGS-a u svrhu provođenja unutarnje revizije u ime tvrtke. Revizijska shema može se prilagoditi prema potrebama klijenta ili temeljem SGS Kontrolne liste koja je specifična za industriju u kojoj klijent djeluje.

Zašto odabrati SGS?
SGS je vodeća tvrtka na području inspekcije, verifikacije, testiranja i certifikacije. Njihovi iskusni auditori su akreditirani i u potpunosti spremni provesti samostalni AOECS certifikacijski audit.

Za informacije oko tijeka i zahtjeva za GlobalG.A.P. certifikacijom ili certifikacijom bilo kojeg drugog standarda, kontaktirajte naš tim stručnjaka na:

SGS Adriatica d.o.o.
Karlovačka cesta 4i 10020 Zagreb
Tel: +385 (0)1 6140 961
Fax: +385 (0)1 6140 962
E-mail: sgs.adriatica@sgs.com