Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Otkrijte Calaris® Pro, novu dimenziju zaštite kukuruza od korova

Brže. Snažnije. Duže.

Calaris® Pro je selektivni herbicid namijenjen suzbijanju širokog spektra korova u kukuruzu za zrno. Primjenjuje se od sjetve do 8 listova kukuruza. Aktivne tvari, različitog mehanizma djelovanja u sastavu herbicida Calaris® Pro iskazuju sinergijsko djelovanje što rezultira izrazito brzom i snažnom eliminacijom korova u kukuruzu u odnosu na druge herbicide.

Calaris® Pro suzbija širok spektar korova u kukuruzu: abutilon, šćir, ambrozija, crna pomoćnica, loboda, svračica, divlje proso, sirak iz sjemena, muhari i dr.

Djelovanje

Brzina djelovanja velika je prednost ovog herbicida pogotovo ukoliko nastupi dulji period suše. Calaris® Pro odmah nakon primjene snažno djeluje na korove i u svega nekoliko dana ih u potpunosti suzbija, dok se s druge strane, u sušnim periodima, djelovanje većine herbicida usporava ili zaustavlja, a konkurencija korova i dalje remeti razvoj kukuruza.
Osim brzine djelovanja, prednost ovog herbicida je i produženo djelovanje koje omogućava nesmetan razvoj kukuruza i sprječava naknadno nicanje korova.

Primjena

Zbog izrazito širokog vremena primjene, od 0-8 listova kukuruza, Calaris® Pro je moguće primijeniti u nekoliko faza i kombinacija:

  • Za ostvarivanje punog potencijala prinosa preporučamo primjenu nakon nicanja, do faze 3 lista kukuruza u kombinaciji: Calaris® Pro 2 l/ha + Dual Gold 960 EC® 1 l/ha.
  • Za kasniju primjenu (4-8 listova kukuruza) i u nedostatku oborina preporučamo: Calaris® Pro 2 l/ha + Nicogan 40 OD 0,5 l/ha. U slučaju jake zakorovljenosti rizomskim sirkom povećati dozu herbicida Nicogan 40 OD na 1 l/ha.

Važno je napomenuti da se ovim kombinacijama ne dodaje okvašivač.

Prednosti Calaris® Pro

  • Najbrži herbicid na tržištu - u svega nekoliko dana korovi su potpuno uništeni: na osjetljivim korovima simptomi vidljivi 1-2 dana nakon primjene, u potpunosti uništeni za 7 dana, tvrdokorni korovi potpuno su uništeni do 14 dana nakon aplikacije.
  • Rezidualno djelovanje na širokolisne korove - nema naknadnog nicanja korova.
  • Široko vrijeme primjene - od sjetve do 8 listova kukuruza.
  • Herbicidu CALARIS® Pro ne dodaje se okvašivač.

Za više informacija kontaktirajte nas na tel: +385 1 388 76 70, savjeti.hrza@syngenta.com ili posjetite naš web https://www.syngenta.hr/

Foto: Syngenta Agro d.o.o.