Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Väderstad Rapid - žitna sejalica za direktnu setvu!

Väderstad je u prilici da predstavi dve porodice žitnih sejalica. U zavisnosti od uslova na terenu i agrotehnike farmera porodica Rapid i porodica Spirit zadovaljava sve potrebe. 

Ovog puta ćemo predstaviti žitnu sejalicu Rapid

Rapid je staro ime kompanije Väderstad, blizu 30 godina razvoja je u ovoj mašini. 

Pogledajte foto galeriju Rapid sejalica OVDE.

Kada je reč o redukovanoj obradi ili direktnoj setvi žitarica onda je Rapid pravo rešenje. 

Rapid je vučena žitna sejalica sa radnim širinama od 3 do 8 metara. Postoji verzija isključivo za setvu i kombinovana sejalica sa mogućnošću ulaganja mineralnog đubriva u jednom prohodu sa setvom. Sama konstrukcija mašine je izmišljena da bi se težina skoncetrisala iznad ulagača semena/đubriva, tako poseduje pritisak od 210-235 kb po ulagaču na svakih 12,5 cm. Ulagači su SingleDisc tipa i 3 stepeni su okrenuti naspram pravca kretanja, samim tim penetracija diska u zemljište i setveni sloj se lako postigne u svim uslovima. 


Preporučena brzina setve je od 10-17 km/h, ta radna brzina sa velikim rezervoarom semena/đubriva pruža ogroman kapacitet setve u jednom danu.

Savremena tehnologija E-Control sa iPad-om u kabini bežično komunicira sa sejalicom i prati protok semena/đubriva u svakom trenutku u realnom vremenu. Pneumatski modeli poseduju Seed Eye sistem, koji broji svako zrno pšenice/ječma/repice, i bez kalibracije, samo trebamo uneti željeni broj biljaka na kvadratnom metru i mašina naspram brzine i zadate norme sama dozira seme. 

Kompanija pruža mogućnost dogradnje 5 vrsta prednjih radnih organa, razne kombinacije sa dva reda diskova i sa hidrauličnim ravnjačem u kombinaciji. Prečnici diskova mogu biti od 41 do 45 cm, svaki disk poseduje svoj nosač, znači perfektno kopira teren i drži zadatu dubinu. Ležajevi na diskovima i na ulagačima semena/đubriva su zatvorenog tipa, bez podmazivanja i održavanja.

Diskovi su od V-55 materijala, proizvedeno po sopstvenoj recepturi u sopstvenoj fabrici iz Švedskog čelika. Na pucanje i lom svih diskova proizvođač daje DOŽIVOTNU garanciju. 

Doziranje semena može biti hidraulično i modeli Rapid A 400-800 imaju i pneumatsku distribuciju semena. 

Foto: Väderstad