Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Yara mineralna đubriva u ratarskim kulturama

Samo uravnotežena kombinacija hranjivih materija, primenjenih u pravo vreme, omogućavaju maksimalne prinose i najbolji kvalitet roda. Ali, kako odlučiti šta i kada primeniti? Koja mineralna đubriva je najbolje odabrati?

Yara ima sve potrebno za uspešnu žetvu. Kombinujući agronomske veštine, svetska iskustva i lokalnu primenu, stvorili smo kompletan asortiman mineralnih đubriva za postizanje najboljeg rezultata prihrane - od osnovne prihrane do folijarne primene. Pet brendova Yara obuhvta celokupnu ponudu Yara đubriva u svetu. 

U jesenjem periodu posebno je važno usevima obezbediti pravilnu ishranu kako bi imali sigurnu, obilnu i kvalitetnu žetvu. Yara nudi široku paletu kvalitetnih NPK granulisanih đubriva YaraMilaTM.

Yara granulisana mineralna đubriva za ratarske useve i jesenju primenu

YaraMila NPK mineralna đubriva odlikuje izrazita delotvornost. Osim što je repromaterijal, upotrebljen za proizvodnju naših đubriva visokog kvaliteta (bez štetnih primesa), a proces proizvodnje savremen, granule YaraMilaTM mineralnih đubriva odmah se rastvaraju u dodiru s vlagom iz zemljišta. 

Usevi sa hranjivim elementima imaju trenutno delovanje/snabdevanje biljaka. Brzo rastvaranje i oslobađanje hranjivih elemenata omogućuje efikasnu primenu đubriva YaraMilaTM  neposredno u pripremi zemljišta za setvu i sadnju (kao starter) i delotvorno prihranjivanje useva. 

Usevi u kojima su primenjena đubriva YaraMilaTM  znatno su otporniji na nepovoljnije uslove gajenja, bolesti i štetočina. Otpornost na stresne situacije omogućavaju bolju iskorišćenost vode, a štete od nepovoljnog vodnog režima u zemljištu su manje. Sve te prednosti garantuju sigurniju proizvodnju, tj. veći prinos i bolji kvalitet prinosa, i omogućavaju da više zaradite. 

Sastav naših proizvoda daje biljkama makroelemente N,P,K, mezoelemente Mg, S i posebno važne mikroelemente B, Fe, Cu, Mn, Zn, Mo itd. Mikrohraniva je sve manje u zemljištima zbog intenzivne poljoprivrede.

  • sve granule YaraMilaTM  đubriva istog su sastava, proizvode se jedinstvenim procesom hemijskih reakcija;
  • sadrže veoma pristupačne i vodotopive forme svih elemenata;
  • forme fosfora u granuli su najpristupačnije na tržištu. Fosfor se nalazi u više različitih oblika  i iskoristiv u različitim pH uslovima. Sadržaj primenjenog fosfora je dostupan biljkama kroz duži period, a time su YaraMila đubriva siguran izvor najvažnijeg elemenata za rane faze razvoja i rasta;
  • postavljanjem granula u blizini semena, zasejavanjem u setvi, postižemo visoku iskorišćenost fosfora u fazi ukorenjavanja i tokom intenzivnog rasta;
  • sadržaj azota je približno 50% nitratni: 50%  amonijumski i omogućuje trenutnu ishranu biljaka nitratnim azotom, a amonijumski deluje nakon nekoliko nedelja i nastavlja da snabdeva biljke azotom.
  • sva YaraMilaTM  đubriva sadrže sumpor, što u ratarstvu i gajenju industrijskog bilja omogućuje veće prinose i postizanje veoma kvalitetnih proizvoda. Posebno obratite pažnju na ishranu sumporom i sve veće nedostatke usled kojih se smanjuju prinosi i kvalitet pšenice i ostalih strnjina, uljane repice, drugih uljarica, kukuruza, krmnih biljaka;
  • YaraMilaTM  đubriva primenjuju se u manjoj količini nego drugi proizvodi, a prosečno se u ratarstvu upotrebljava 200-400 kg/ha, i na povrću, voću i drugim intenzivnim usevima 300-800 kg/ha;
  • YaraMila đubriva se mogu koristiti razbacivanjem po celoj površini, a takođe i usejavanjem u red-vrstu tokom setve jer granule neće oštetiti klicu;

Nedostatak hranjivih elemenata i nepravilna ishrana useva sprečavaju pravilan rast i razvoj, biljke su manje, a prinos i kvalitet roda su niži. Zato je izuzetno važno da se biljkama obezbede hranjivi elementi, stalno i u pravilnom odnosu, pomoću YaraMilaTM  kompleksnih mineralnih đubriva.

Pogledajte YaraMilaTM proizvode

Foto: Yara