Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarstvo u Nišu
  • 04.09.2016. 09:00

Dodeljeni podsticaji za 33 niška pčelara

Na konkursu Uprave za poljoprivredu i razvoj sela - grada Niša, podsticajna sredstva dobila su 33 pčelara u ukupnoj vrednosti od čak 5.895.000 dinara, sa maksimalnom sumom po jednom pčelaru od 600.000 dinara.

Foto: bigstockphoto.com, roman
  • 1.898
  • 94
  • 0

Na konkursu Uprave za poljoprivredu i razvoj sela - grada Niša, podsticajna sredstva dobila su 33 pčelara u ukupnoj vrednosti od čak 5.895.000 dinara, sa maksimalnom sumom po jednom pčelaru od 600.000 dinara.

Podsticaje dobilo 157 kandidata iz raznih oblasti poljoprivrede

Na konkursu je učestvovalo 167 poljoprivrednih proizvođača iz svi oblasti poljoprivredne proizvodnje, a komisija je sredstva odobrila za 157 kandidata. Ukupna vrednost podsticaja iznosi 45.242.1676 dinara, a iz budžeta grada Niša je za tu namenu izdvojeno 23.918.321 dinara. Od ukupnog broja korisnika koji su dobili novac bilo je 33 pčelara koji su dobili podsticaje u vrednosti od 9.250.000 dinara od čega je grad Niš dao 5.895.000 dinara.

Novac je morao biti iskorišćen za nabavku pčelinjih društava i opreme

Pravo učesća na ovom konkursu su imala sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa najmanje 10 i najviše 500 košnica, a uslov je bio i da su pčelinjaci i vlasnici pčelinjaka sa teritorije Niša, kao i da je obavljen aktivni nadzor pčelinjaka u aprilu. Korisnici su, takođe, prilikom konkurisanja morali da dostave profakture dobavljača kao i fakture koje su realizovali od 1. januara ove godine. Novac je morao da bude upotrebljen za nabavku opreme, pčelinjih društava, rojeva i matica.

SPOS: Grad Niš prepoznao značaj pčelarstva

Predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović je zahvalio nadležnima u Nišu na izdvojenim sredstvima za razvoj pčelarske proizvodnje jer su nakon više sastanaka sa pčelarima i predstavnicima SPOS-a u proteklom periodu apsolutno uvažili značaj pčelarstva i ove godine izdvojili za pčelarstvo 25% ukupnog budžeta grada za subvencije, što je više nego pozitivan primer za sve druge lokalne samouprave u Srbiji. Posebnu zahvalnost on je uputio zameniku načelnika Uprave Ljubiši Stojanoviću, koji se najviše i angažovao na uvažavanju pčelarstva kao značajne privredne grane.

Foto: bigstockphoto.com, roman023


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Izvori

SPOS


Tagovi

Pčelarstvo Košnice Pčele Niš Podsticaji SPOS Pčelari