Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bee Week 2018
  • 11.07.2018. 17:00

EFSA: Prikupljanje i analiza podataka mogla bi biti "prekretnica" u evropskoj kampanji za zaštitu pčela!

Uspostavljanje EU Bee partnerstva mogla bi da bude prekretnica u borbi za zaštitu pčela, izjavio je predsednik Evropskog parlamenta Bee Weeka na kraju ovogodišnjeg događaja koji je održan u Briselu.

Foto: Bigstockphoto/sassyphotos
  • 121
  • 10
  • 0

Uspostavljanje EU Bee partnerstva mogla bi da bude prekretnica u borbi za zaštitu pčela, izjavio je predsednik Evropskog parlamenta Bee Weeka na kraju ovogodišnjeg događaja, koji je održan u Briselu.

Mišel (Michel) Dantin, zastupnik Evropskog parlamenta, uputio je svoje primedbe nakon što su on i više od 150 drugih zastupnika i učesnika s interesom za zdravlje pčela čuli Tobina Robinsona, šefa EFSA-inog Naučnog odbora i Jedinice za krizna stanja, koji je naveo sledeće korake za EU Bee partnerstvo o prikupljanju i deljenju podataka o zdravlju pčela.

Analiza podataka treba da dȃ jasne savete u donošenju odluka!

Partnerstvo je bio ključni ishod simpozijuma koji je organizovala EFSA kao deo prošlogodišnjeg Bee Week-a. Od tada, grupa učesnika koja predstavlja pčelare, poljoprivrednike, nevladine organizacije, veterinare, akademske zajednice, industriju, proizvođače i naučnike, radila je na dogovaranju opisa posla koji će voditi rad partnerstva, piše AgPress.

Govoreći u ime učesnika zastupljenih u partnerstvu, dr Robinson je rekao da je presudno da platforma stvara direktnu korist svim onima koji pružaju podatke, te da analiza podataka daje jasne savete donosiocima odluka.

Dantin, koji je predsednik radne grupe Parlamenta o pčelarstvu i zdravlju pčela, izjavio je: "EFSA je učinila važan posao u uključivanju svih ljudi u ovom području. Ovaj trenutak može biti prekretnica u našim nastojanjima da se zaštite pčele i oprašivači."


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Izvori

AgPress


Tagovi

Pčele Pčelarstvo Zdravlje pčela EFSA Bee Week Oprašivači Bee partnerstvo


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Magnolija-drvo gracioznih cvetova!