Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja meda
  • 22.09.2016. 16:00

Fruškogorski lipov med na sajmu Terra Madre

Fruškogorski lipov med biće jedan od šest proizvoda koji će predstavljati Srbiju na sajmu "Terra madre Salone del gusto" u Torinu.

Foto: bigstockphoto.com, ingvarlight
  • 218
  • 24
  • 0

"Fruškogorski lipov med" biće jedan od šest proizvoda koji će predstavljati Srbiju na sajmu "Terra madre Salone del gusto". Ova manifestacija se od danas do ponedeljka 26. septembra, održava u italijanskom gradu Torinu. Svi zainteresovani posetioci će o njemu moći da se informišu na štandu Slow food Srbija.

Radionice i predavanja o pčelarstvu

U okviru sajma Terra madre predviđena su i predavanja i radionice iz oblasti pčelarstva, gde će jedan od učesnika biti i predsednik Društva pčelara "Jovan Živanović" Miodrag Čupić. Prema rečima organizatora već su najavljene posete pojedinih italijanskih privrednika štandu Srbije na tom sajmu, tako da se očekuje da će predstavljanje ovog meda rezultirati ozbiljnijim izvozom i ostvarenjem njegove visoke izvozne cene.

Med sa najviše polenovih zrnaca lipe u Evropi

Inače, Fruškogorski lipov med po količini polenovih zrnaca lipe u nektaru daleko prevazilazi sve vrste lipovog meda u Evropi. Novosadsko Društvo pčelara "Jovan Živanović" dobilo je od Zavoda za intelektualnu svojinu status ovlašćenog korisnika imena geografskog porekla "Fruškogorski lipov med", za period koji važi do 29. januara 2018. godine.

Foto: bigstockphoto.com, ingvarlight


Izvori

SPOS


Tagovi

Lipa Med Pšelarstvo Pčele Pčelinja paša Terra madre Salone del gusto Društvo pčelara Jovan Živanović Miodrag Čupić Geografsko poreklo Fruškogorski med Slow food Srbija


Autor

Marinko Tica

Više [+]

Marinko je profesor književnosti s višegodišnjim novinarskim iskustvom u elektronskim medijima. Naročito je zainteresovan za teme i zbivanja u agraru, a zamenik je urednika na Agroklubu.