• Ekstrakcija meda
  • 01.12.2018. 16:30

Honey Paw uređaj za lakšu ekstrakciju meda

Kako bi se olakšao proces ekstrakcije, izumljen je alat Honey Paw kojim med ide iz saće u tegle. Alat je lagan za rad i ne zahteva nikakve dodatne mašine za obradu. Saznajte koja mu je cena.

Foto: mesi.fi
  • 1.201
  • 134
  • 0

Ekstrakcija meda je važan deo procesa prilikom vađenja meda iz saća. Med se ekstrahuje centrifugiranjem ili ceđenjem. Ekstrakcija se uvek obavlja vrlo brižljivo i u strogim higijenskim uslovima. Obavlja se u zatvorenom prostoru koji je očišćen i pripremljen za tu svrhu. Ekstrahovani med dvostruko se filtrira i pročišćava postupkom ceđenja, skida se pena, te se potom sprema i puni u posude.

Kako bi se olakšao proces ekstrakcije, izumljen je alat Honey Paw kojim med ide iz saće u tegle.

Okvir sa mednim saćem vadi se iz košnice, zatim Honey Paw uklanja vosak. Uređaj se pre upotrebe ugreje (parom ili vodom) kako bi med izlazio napolje. Honey Paw je napravljen od anodizovanog aluminijuma, koji ga čini težim od običnog aluminija. Alat je lagan za rad i ne zahteva nikakve dodatne mašine za obradu. Nakon upotrebe jednostavno se opere vrućom vodom.

Cena ovakvog uređaja je oko 210 eura

Kako to izgleda, pogledajte u video prilogu:


Tagovi

Ekstrakcija meda Pčelarstvo Honey Paw Vosak Med


Autorka

Karolina Tušek

Karolina Tušek

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!