Pretraživanje tekstova
Fotograf koji je snimao bumbare kako zuje oko bilja posađenog u njegovom vrtu ostao je i sam iznenađen kada je shvatio da je uhvatio jedan neverovatan momenat u bumbarovom, ali i njegovom životu.
Fotograf koji je snimao bumbare kako zuje oko bilja posađenog u njegovom vrtu ostao je i sam iznenađen kada je shvatio da je uhvatio jedan neverovatan momenat u bumbarovom, ali i njegovom životu.
Naime fotograf Mark Perot (45), bio je u svom vrtu kada je primetio bumbare u letu. Kako mu je njegov fotoaparat uvek pri ruci za slučaj da treba nešto brzo snimiti, odmah se uhvatio posla.
Redak snimak bumbara u obavljanju nužde.
Pregledajući fotografije jednostavno nije mogao da veruje što je snimio. Kad je ponovo pogledao sliku, ugledao je bumbara koji je osetio zov prirode.
Bumbari inače, tehnički posmatrano, ne mokre, ali oslobađaju tečnosti odnosno mokraćne kiseline. Ona se formira u njihovim bubrezima gde se meša s ostalim otpadnim proizvodima pre nego što bude izbačena iz tela. Količina koju pčele, odnosno njihovi rođaci bumbari izbacuju je vrlo mala, tako da je to videti uživo neverovatna retkost, a slike o tim trenucima su još i ređe.
Fotograf Mark Perot je o ovoj slici izjavio: "Bio sam šokiran i uzbuđen istovremeno kad sam video šta sam uslikao i jednostavno nisam mogao da verujem onom što vidim. Ovakve je kadrove inače vrlo teško dobiti bez stativa. Ja sam imao sreće i uspeo da ih snimim ručno."
Foto: Mark Parrot
Tagovi
Fotografija Bumbar Fotograf Mokraća Mokraćna kiselina Mark Parot Mrimsbytelegraph Zov prirode
Autor
Više [+]
Pčelar praktičar, koji svakodnevno svojim poznanicima uporno dosađuje neprestano pričajući o pčelama i njihovoj korisnosti za životnu sredinu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentariši!
Proizvodi sa ekonomije Okružnog zatvora u Smederevu, jedinstvenom poljoprivrednom dobru na 35 hektara, predstavljeni su po prvi put na Međunarodnom sajmu voća, povrća i vinogradarstva ”Agro Belgrade 2025“. U saopštenju Uprave za izvršenje k... Više [+]
Proizvodi sa ekonomije Okružnog zatvora u Smederevu, jedinstvenom poljoprivrednom dobru na 35 hektara, predstavljeni su po prvi put na Međunarodnom sajmu voća, povrća i vinogradarstva ”Agro Belgrade 2025“. U saopštenju Uprave za izvršenje krivičnih sankcija se navodi da su na sajmu predstavljene voćne rakije ”Aps“ proizvodene od jabuka, šljiva, dunja i kajsija koje se uzgajaju na ekonomiji ovog zavoda. – Kvalitet proizvedene rakije se godinama unazad proverava u Enološkoj stanici iz Vršca – navode iz Uprave i dodaju da se voće čuva u hladnjači, kapaciteta 100 tona robe, opremljenoj po HASSAP standardu. Osim hladnjače za voće, na ekonomiji se nalaze i dve komore za povrće, kapaciteta od po osam tona. Iz Uprave objašnjavaju da su u procesu pravljenja rakije osuđenici iz otvorenog i poluotvorenog odeljenja angažovani na pomoćnim poslovima, poput branja voća, njihovog pranja i čišćenja i drugih poslova koje mogu da nauče od instruktora u ovom zavodu. #rakijaaps