Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pametne košnice
  • 08.06.2017. 14:00

Komunikacija sa pčelama preko računara

Đaci Prve kragujevačke gimnazije osmislili su ram koji može da se ubaci u svaku košnicu, pomoću kog pčelar u svakom trenutku ima uvid u to šta se događa.

Foto: LeggoBuzz / Facebook
  • 3.747
  • 543
  • 0

Ram za košnicu, opremljen računarom, kamerom, mikrofonom, zvučnom karticom, senzorima za temperaturu i vlažnost, delo su đaka Prve kragujevačke gimnazije. Okupljeni u đačkoj firmi "Lego Buzz" osvojili su prvo mesto za svoj izum na Nacionalnom takmičenju najboljih đačkih kompanija.

Komunikacija sa računarom kod kuće

Pametna košnica funkcioniše tako da se prikupljeni podaci šalju na pčelarovu mejl adresu. Slika se šalje neprekidno, a rezultati koje zabeleže senzori šalju se na svakih 10 minuta. Moguće je i da se čuje zvuk iz košnice. Cena ove košnice je 59 evra, a sa solarnom baterijom 73 evra. Kompletno dizajnirana "srpska košnica" košta od 109 do 123 evra.

Međunarodno takmičenje

Mlade izumitelje Jovanu Mališić, direktorku firme, Nemanju Milovanovića, direktora proizvodnje, Janu Marković, dirketorku marketinga i Milicu Tomić, direktorku finansija, zajedno sa razrednim starešinom i profesorkom informatike Katarinom Veljković očekuje 11. juna mađunarodno takmičenje u Briselu.

Foto: LeggoBuzz / Facebook


Izvori

Blic


Tagovi

Pas Čuvar Nemački ovčar Veliki šnaucer Pirinejski mastig Rotvajler Doberman Veliki Švajcarski Pas SOP Cane corso Dvorište Seosko Domaćinstvo


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.