Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja meda
  • 13.05.2016. 18:00

Ljubav prema pčelama preča od profita

Sve je više onih koji danas u pčelarstvo ulaze radi zarade, ali ipak, ima i onih koji to rade iz ljubavi i hobija.

  • 2.308
  • 111
  • 0

Pčelarstvo je postalo izuzetno popularna oblast, pa mnogi danas u proizvodnju meda ulaze iz konkretnog interesa, a to je zarada.

Sve je manje onih koji se pčelarstvom bave iz ljubavi i nisu "opterećeni" prinosima. Ipak, ima ih. Jedan od njih je i Slavoljub Pokrajac iz Apatina koji je pčelarstvom počeo da se bavi kako bi se rešio dokolice. Naime, višak vremena, koji mu je ostajao posle posla, odlučio je da usmeri upravo u ovu delatnost. Počeo je tek sa nekoliko košnica i nije žurio sa proširenjem proizvodnje.

I danas, kada ima 55 košnica, Slavoljub želi da mu pčelarstvo ostane relaksacija i odmor, da ne juri za prinosima, jer kako kaže, kada se profesionalno bavite pčelarstvom i od toga živite, to zahteva i praćenje najnovijih trendova, ulaganja, što sa sobom opet donosi neke druge obaveze, ali i probleme, od kojih ovaj proizvođač nastoji da ostane što dalje.

Prema njegovim rečima, pčele su ove godine prezimele bez uginuća. Premda je prošla sezona bila relativno dobra, pčelari su uspeli da dobro uzime pčele. Meda je bilo više nego dovoljno, pa je većina izašla iz zime sa jakim društvima.

Ovaj pčelar podelio je i svoja razmišljanja o plasmanu meda, njegovoj ceni, ali i otkupljivačima. Šta je još rekao o tržištu meda, pogledajte u video prilogu.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelar Pčelarstvo Apatin Plasman meda Cena meda Otkupljivači Slavoljub Pokrajac


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić