Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • "Home made" košnica
  • 19.04.2017. 08:00

Napraviti svoju košnicu i spasite pčele

Napravite košnicu u svega nekoliko koraka! Biće vam potrebni okvir, tegle, puno drveta i naravno - volje!

Foto: Fb
  • 8.731
  • 479
  • 0

Prema mišljenju entomologa, pčelinja društva nestaju velikom brzinom i to neće pogoditi samo naše zalihe meda. Bez njih, glavnih oprašivača, neće biti ni plodova u voćnjacima.

Svaki dan ljudi pokušavaju, svako na svoj način, da pomognu pčelama i da spreče crni scenaro. Čak se i stanovnici gradova uključuju u akciju i grade svoje košnice. Pronašli smo jedan primer!

"Home made" košnice

Ako i vi želite da napravite svoju košnicu i da jedete organski med - sledite ove korake. Ove košnice nisu samo korisne u uspostavljanju pčelinje populacije, već su i izvor svežeg meda za vaše potrebe.

Već izrađene okvire za gradnju košnice možete naći i na Amazonu. Trebaće vam i teglice za med. Ostali delovi podrazumevaju puno drveta, vijaka i naravno - volje.

DIY košnica

Na vrhu košnice nalaziće se posude postavljene naopako, s dnom prema dole, a u njima će biti, za početak, prazno saće. Pčele će automatski privući saće, te će početi odlagati med. Kada se saće napuni, na posude se stavlja poklopac. Ovo je najbolji dom za pčele, a za vas izvor prirodnih slatkiša.

Foto: Fb


Autorka

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uverenja ne čine vas boljom osobom. Delovanje čini."