Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Snaga pčele
  • 07.05.2016. 08:00

Pčela snagatorka izvukla ekser iz zida!

Jedan Englez uspeo je da snimi pčelu dok je olabavila i na kraju izvadila ekser iz zida!

Foto: maria-anne
  • 1.766
  • 375
  • 0

Znamo koliko su pčele korisne, pošto imaju jednu od najvažnijih uloga u ekosistemu. Osim što proizvode med, one oprašuju većinu biljaka. Bez njih nema oprašivanja, nema ploda, hrane, meda, a ni nas ljudi. One imaju izvanrednu sposobnost učenja i pamćenja i lako prave "budžete" vezane za svoje letove.

Ovaj video pokazuje iznenađujuću i neverovatnu snagu životinje. Jedan Englez uspeo je da snimi pčelu dok je olabavila i na kraju izvadila ekser iz zida!

Neverovatna snaga pčele

Došla je do zida gde je bio zabijen ekser, malo - pomalo ga je pomerala dok nije izvukla glavu napolje, a onda izgurala ceo ekser.

"Pčele obično koriste postojeće rupe i ne kopaju svoje. Nisam nikada video nešto slično ovome i verujem da je neko ukucao ekser u rupu koju je pčela već počela koristiti. Možda uporno pokušava da ukloni ekser zato što je izlegla jaja u toj rupi", izjavio je dr Lin Diks s Kembridža.

Pol Heterington iz udruženja Život pčela kaže da, kad bi se snaga ove pčele uporedila sa snagom ljudi, bila bi neverovatna. Pogledajte video i uverite se.

Foto: maria-anne​/pixabay.com


Tagovi

Snaga pčele Ekser Oprašivanje Ekosistem Let pčele


Autorka

Karolina Rastija

Više [+]

Karolina je magistrirala agroekonomiju, sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savete deli sa čitaocima Agrokluba!