Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naknada za stajališta pčela
  • 14.05.2018. 18:00

Pčelari koji prijave boravak na Fruškoj gori - ne plaćaju pašarinu

Kako SPOS navodi, već duže vreme se bore za ukidanje naknade za postavljanje košnica pčela u nacionalnim parkovima Srbije, a sa rukovodstvom Nacionalnog parka Fruška gora maksimalno su se približili rešavanju ovog problema.

Foto: Pixabay / ImkerijHaarlem
  • 1.386
  • 112
  • 0

Regulisanje korišćenja pčelinje paše na Fruškoj gori, tačnije lipove paše, započelo je sporazumom (11.11.2017.) između JP Nacionalni park Fruška gora, SPOS-a i duštva pčelara Jovan Živanović iz Novog Sada, mapiranjem ovog područja. Ukidanje pašarine očekuje se od 1. januara 2019. godine, ali ukoliko prijavite svoj boravak - ne morate ništa da platite već sada. Potrebno je da prijavite broj košnica i da ostavite svoje kontakt podatke

Naime, "pčelari koji ne prijave nadležnima boravak na teritoriji Nacionalnog parka Fruška gora, biće u obavezi da plate propisane naknade za korišćenje zaštićenog prirodnog dobra po košnici", stoji na sajtu SPOS-a. Takođe, biće u obavezi da svoje košnice pomere, kao i da plate propisane kazne, s obzirom na to da koriste zaštićeno dobro, bez saglasnosti upravljača.

Svoj boravak prijavite Miroslavu Jakavačkom na broj telefona: 064 83 77 071

Kako SPOS navodi, već duže vreme se bore za ukidanje naknade za postavljanje košnica pčela u nacionalnim parkovima Srbije, a sa rukovodstvom Nacionalnog parka Fruška gora maksimalno su se približili rešavanju ovog problema. Takođe, Zakonom o naknadama za korišćenje javnih dobara biće ukinuta naknade za stajališta pčela.


Izvori

SPOS


Tagovi

Pašarina Naknada za stajalište pčela Fruška gora Lipova paša


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Srećan vam Dan svete Julijana! :D Danas je običaj da se čovek dobro najede, a ko je sklon alkoholu, i dobro napije :D