Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Društvo pčelara Dunav iz Apatina
  • 16.11.2017. 10:30

Pčelari nude 100 evra za informacije o lopovu

Apatinski pčelari suočavaju se sa sve učestalijim krađama košnica. Rešili su da tome stanu na put.

Foto: Đorđe Simović
  • 412
  • 39
  • 0

Apatinski pčelari suočavaju se sa sve učestalijim krađama košnica. Rešili su da tome stanu na put, nakon što su njihovom članu, Siniši Kvrgiću iz Sombora, ukradene tri košnice u blizini vikend naselja "Vagoni".

"Rešili smo da kao udruženje ponudimo nagradu od 100 evra onom ko nam da informaciju, zahvaljujući kojoj bismo došli do ukradenih košnica", rekao je za potal 025info predsednik društva pčelara "Dunav", Rade Stevanović.

Društvo angažuje advokata

Dodao je da, iako policija pronađe izvršioca, sudski postupak se završi tako što kradljivac bude kažnjen samo uslovno. Čim mu kazna istekne, ponavlja krađu, a košnice i prodaje jeftino. Stevanović smatra da bi kazna morala da bude odlazak u zatvor, a da bi trebalo kažnjavati i pčelare, koji kupuju kradenu robu.

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) formirao је Operativni tim za sprečavanje i rasvetljavanje ovih slučajeva.

"Doneli smo odluku da uložimo sopstveni novac za angažovanje advokata, koji bi zastupao oštećenog pčelara u sudskom postupku, jer mnogi odustaju zbog dužine trajanja postupka i nedostatka novca. Nakon što se postupak završi i pčelar dobije odštetu, biće dužan da deo novca vrati u kasu udruženja", objašnjava Stevanović.

Foto: Đorđe Simović


Tagovi

Rade Stevanović Društvo pčelara Dunav Apatin Krađa košnica


Autorka

Aleksandra Kekić

Više [+]

Urednik portala, diplomirani novinar i ljubitelj prirode. Omiljena izreka: Ko sme taj može, ko ne zna za strah, taj ide napred.