Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grad Šabac
  • 15.07.2015. 13:00

Pčelari početnici dobili na poklon košnice

Grad Šabac početnicima u gajenju pčela poklonio je košnice sa rojevima ukupne vrednosti tri miliona dinara.

Foto: depositphotos.com
  • 878
  • 34
  • 0

Grad Šabac poklonio je početnicima u gajenju pčela košnice sa rojevima u ukupnoj vrednosti od tri miliona dinara, a po pet košnica dobilo je 35 novih proizvođača meda, saopštila je danas Gradska uprava.

Direkcija za poljoprivredu grada Šapca i pčelari početnici juče su potpisali ugovore kojima je počela raspodela besplatnih košnica.

Cilj je pospešiti razvoj pčelarstva

Prema rečima direktora šabačke Direkcije za poljoprivredu Vladimira Špegara, cilj akcije je da se pospeši ta grana poljoprivrede. "Proizvodnja meda je jako unosan posao i faktički sve se može izvesti i ostvariti značajan profit. Mladi pčelari imali su obavezu da prođu seminar starijih kolega, da polože ispit i tako steknu pravo na košnice sa rojevima", rekao je Špegar. Takođe je naveo da je jedna od obaveza korisnika donacije, da za tri godine od ostvarenog prihoda povećaju broj košnica tri puta.

Rad pčelara početnika pomagaće mentori iz četiri šabačka udruženja proizvođača meda.

Šabački kraj - jedan od najvećih proizvođača meda

Sa više od 200 tona meda godišnje, šabački kraj je jedan od najvećih proizvođača meda u Srbiji. Samo u 2014. godini, koja je za pčelare bila nepovoljna, proizvedeno je 217 tona meda, što je registrovana količina, a nezvanično, proizvedeno je još 30 odsto od ove količine.

Na teritoriji grada Šapca registrovano je 7.329 košnica i 151 pčelar, navodi se u saopštenju.

Foto: depositphotos.com;SimpleFoto


Izvori

Tanjug


Tagovi

Grad Šabac Pčelari početnici Gajenje pčela Košnice Med Proizvođači meda Vladimir Špegar Direkcija za poljoprivredu Rojevi