Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bee Award
  • 01.09.2022. 18:00

Pčelarska nagrada: 8.000 evra za zaštitu pčela i drugih oprašivača

Nagrade se dodeljuju u tri kategorije, a najbolji dobijaju po 4.000 evra. Rok prijave je vrlo blizu.

Foto: Depositphotos/Kerkezz
  • 183
  • 30
  • 0

Ako ste deo inovativnog projekta zaštite pčela ili drugih oprašivača, sigurno će vas zanimati da je otvorena prijava za pčelarsku nagradu, European Bee Award u 2022. godini!

Evropska organizacija poljoprivrednika (ELO) i Evropsko udruženje industrije poljoprivrednih mašina (CEMA) pozivaju vas da podnesete svoj projekat do petka 9. septembra.

Nagrade se dodeljuju poljoprivrednicima, zemljoposednicima, istraživačkim institutima, akademskim krugovima, privatnim i javnim organizacijama koji razvijaju istaknute i inovativne projekte s ciljem zaštite pčela ili drugih oprašivača, čime pomažu u očuvanju biodiverziteta.

Pčele pomažu očuvanju biodiverziteta (Foto: R.Vojnović)

4.000 evra za najbolje

Tri su kategorije u kojima se dodeljuju nagrade: Praksa upravljanja zemljištem, Inovativna tehnološka rešenja i Posebno priznanje žirija.

Praksa upravljanja zemljištem

Dodeljuje se 4.000 evra za razvoj poljoprivrednih praksi koje pomažu u stvaranju životnih uslova za pčele i druge oprašivače, podstičući njihovo prisustvo na obradivim površinama, istovremeno obogaćujući biodiverzitet u poljoprivrednom okruženju.

Nagrada za poboljšanje životnih uslova za oprašivače (Foto: Depositphotos/rumxde)

Inovativna tehnološka rešenja

Ova nagrada ima fokus na projektima u kojima nove tehnologije i njihova primena omogućavaju pčelama i drugim oprašivačima da budu bolje zaštićeni od uticaja poljoprivrednih operacija. I ova nagrada je u iznosu od 4.000 evra.

Posebno priznanje žirija

Žiri će dodeliti priznanje odličnom malom ili novom projektu, farmi ili inicijativi.

Bee Award se dodeljuje od 2014. godine i posvećena je pronalaženju zajedničkih rešenja za dobrobit biodiverziteta nagrađivanjem projekata zaštite oprašivača.

Više informacija potražite putem ovog linka, a obrazac za prijavu preuzmite u dokumentu ispod teksta. 


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Dokumenti


Tagovi

European Bee Award Pčele Pčelarstvo Zaštita oprašivača Pčelarska nagrada Rok prijave Biodiverzitet


Autorka

Ranka Vojnović

Više [+]

Ranka je diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrtarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić