Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelarsko društvo "Dunav" u Apatinu
  • 05.09.2016. 08:00

Pčelarsko udruženje za primer i poštovanje

Društvo pčelara "Dunav" u Apatinu postoji i radi od 1945. godine. Ovo društvo ima 149 aktivnih članova, poseduje gotovo 8.500 košnica i godišnje proizvede oko 150-250 tona meda.

  • 841
  • 29
  • 0

Društvo pčelara "Dunav" u Apatinu postoji i radi, sa manjim prekidima praktično od 1945. godine. Ovo društvo ima 149 aktivnih članova sa tendencijom porasta. Ima negde oko 8.500 košnica i godišnje proizvede 150-250 tona meda, u zavisnosti od godine. Jedan deo meda se plasira na srpsko tržište, a drugi, znatno veći izvozi se u inostranstvo.

Proaktivan rad na dobrobiti i očuvanju pčela

Prema rečima predsednika Društva pčelara "Dunav" u Apatinu Radeta Stevanovića, glavni cilj postojanja ovog udruženja je dobrobit i očuvanje pčela što podrazumeva proaktivan rad poput pošumljavanja i očuvanja okoline. Ono što je vrlo pozitivno, barem kada je reč o apatinskom pčelarskom udruženju je pad prosečne starosti među članstvom jer im sve više prilaze mladi pčelari koji žele da započnu sopstvenu proizvodnju.

Učešće društva u projektu "Reka meda"

Jedan od glavnih razloga zašto ovom društvu iz godine u godinu prilazi sve više članova je njegovo staranje o svom članstvu. A o tome koliko je ozbiljan rad pčelara iz apatinskog društva "Dunav" svedoči i činjenica da su se oni uključili u izuzetno značajan projekat "Reka meda" čime su se obavezali da proizvode i kupcima plasiraju samo prirodno proizveden med i to u posebnim teglama koje sa sobom nose određenu garanciju.

Saradnja sa SPOS-om, problemi i planovi

O ovom projektu, čiji je nosilac Savez pčelarskih organizacija Srbije - SPOS, značaju povezivanja i udruživanja pčelara u ovakve organizacije, problemima na koje nailaze tokom proizvodnje, ali i planovima Društva pčelara „Dunav“ u Apatinu koje planiraju da realizuju u budućnosti saznajte više u video prilogu:


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Košnice Pčele Društvo Udruživanje Dunav Apatin Pčelari


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Cvetna pijaca održava se danas (5.4.) i sutra (6.4.) na platou ispred "Spens"-a u Novom Sadu. Svakog idućeg petka i subote tokom aprila ovde ćete moći da pronađete cveće, sadnice, med, opremu za hortikulturu.