Zadnje aktivnosti

Poslednje aktivnosti korisnika mogu videti samo registrovani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu videti samo registrovani korisnici.
Za kompletne funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Unapređenje pčelarstva
  • 17.06.2015. 10:30

Pčelarstvo kao ravnopravna grana poljoprivrede

Nakon razgovora u Ministarstvu poljoprivrede u SPOS-u su istakli kako su zadovoljni što je pčelarstvo prihvaćeno kao ravnopravna grana srpske poljoprivrede.

Foto: depositphotos.com
  • 485
  • 12
  • 0

U kabinetu ministarke poljoprivrede i zaštite životne sredine, Snežane Bogosavljević Bošković održan je sastanak najužeg rukovodstva Ministarstva sa predsednikom SPOS-a. Osim ministarke, sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra za ruralni razvoj, Dragan Mirković, pomoćnica ministra za međunarodnu saradnju, Milanka Davidović te šef kabineta, Andrej Bojić.

Tema razgovora bilo je unapređenje saradanje SPOS-a i Ministarstva poljoprivrede te mogućnosti dalje pomoći Ministarstva razvoju pčelarstva, obezbeđenje dodatnih sredstava za razvoj i marketing pčelarstva u cilju promocije srpskog pčelarstva u zemlji i svetu radi daljeg podizanja kompetitivnosti i tržišnog položaja srpskih pčelara.

Razgovaralo se i o novom Pravilniku o podsticajima za pčelarske opreme, dobroj pčelarskoj praksi i saradnji sa Upravom za veterinu, razmatranju povećanja subvencija po košnici od naredne godine, novom Pravilniku koji je konačno u pripremi, a treba da pruži podršku nastupu malih poljoprivrednika na tržištu, registraciji pčelarskih vozila i podsticajima za njihovu nabavku, kao i pristupanju Srbije kao jednog od predlagača, inicijativi Slovenije da se proglasi svetski dan pčelarstva, i oko svih pitanja je postignut visok stepen saglasnosti, i dogovoren dalji redosled postupaka i zajedničkog nastupa.

U SPOS-u su zadovoljni održanim sastankom i dogovorima koji su postignuti te se nadaju da će do njihove realizacije doći što pre. Posebno su zadovoljni činjenicom što je pčelarstvo prihvaćeno kao ravnopravna grana srpske poljoprivrede i što je potpora pčelarstvu svake godine sve veća.

Foto: depositphotos.com; guffoto


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske delatnosti te su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mesta obitavanja pčela su veliki... Više [+]

Izvori

SPOS


Tagovi

Pčelarstvo SPOS Ministarstvo poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković Andrej Bojić Dragan Mirković Milanka Davidović Srpski pčelari Marketing pčelarstva Razvoj pčelarstva