• Subvencije
  • 08.02.2021. 14:00

Predlozi za subvencionisanje pčelarske opreme do 10. februara

Rok za dostavljanje predloga SPOS-u je sreda, 10. februar. Predlozi možete poslati na mejl spos.rs@gmail.com

Foto: Julijana El Omari
  • 909
  • 108
  • 0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović obećao je predsedniku Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) Rodoljubu Živadinoviću da će pčelari moći od marta da konkurišu za podršku pčelarstvu, u okviru novog programa Ministarstva poljoprivrede za podršku poljoprivredi, koji će podeliti 38 miliona dolara, tako što će pčelari odmah uložiti samo 10 odsto sopstvenih sredstava, 50 će dobiti bespovratno, a za 40 dobiće povoljni kredit.

U ovoj fazi pripreme navedene podrške, dogovoreno je da u najkraćem roku pčelari SPOS-a predlože spisak opreme koji će moći da se nabavlja, a dogovorena je i mogućnost da pčelari mogu da konkurišu za gradnju ili adaptaciju (građevinske radove) objekata, za pčelarske prostorije u domaćinstvu, te i za tu svrhu Savez predlaže da šaljete konkretne predloge.

Rok za dostavljanje predloga SPOS-u je sreda, 10. februar. Predloge možete poslati na mejl spos.rs@gmail.com

"Nemojte dostavljati predloge za opremu koja se već nalazi na spisku opreme koju subvencioniše Ministarstvo sa 50-65 odsto, nju ćemo svakako predložiti, kada objedinimo postojeći spisak sa spiskom koji će predložiti članovi SPOS-a", ističe se na zvaničnom sajtu.

Očekuje se da garancija za vraćanje kredita bude sama nabavljena oprema.


Izvori

SPOS


Tagovi

Subvencije u pčelarstvu SPOS Nabavka pčelarske opreme Adaptacija objekta Predlozi


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrce,grašak počeo da cveta,posejano krajem januara