• SPOS
  • 01.10.2020. 09:00

Preko Pogona u Rači pčelarima isplaćeno 58.000 evra za šumski med

Krenula je isplata za prijavljeni uzorkovani šumski med pčelarima koji su ovim putem ostvarili saradnju sa Pogonom "Naš med" u Rači.

Foto: Depositphotos/alinute
  • 221
  • 81
  • 0

Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) isplatilo je pčelarima ukupno 58.041 evro za šumski med koji će biti preuzet do kraja ove nedelje. Narednih dana nastaviće se isplata ovog meda. Kako se navodi na sajtu, pčelari su dobili svoj novac pre nego je ekipa Pogona "Naš med" došla da ga preuzme, odnosno pre nego je med napustio njihove magacine.

Najmanja količina po osobi je 90 kg, a najveća 2.700 kg.

SPOS: Nova cena bagremovog meda - 5,74 evra

"Sada se najbolje vidi šta nam je doneo Pogon "Naš med". Ovih dana se nadamo i daljem rastu cene bagremovog meda, ako se tržišni trendovi budu kretali onako kako očekujemo", istaknuto je na sajtu SPOS-a.

Pogon je prvo uzorkovao med Zoranu Krstiću iz Vlasotinca, a prvo isplatio med Nebojši Aksentijeviću, pčelaru iz Kragujevca koji je predao šumski med. On je za svoj med ukupno dobio po kilogramu 5,9 evra, jer je vlasnik dijamantske kartice lojalnosti SPOS-u, a u tu cifru je uključena i PDV nadoknada.


Izvori

SPOS


Tagovi

Med Šumski med Pogon "Naš med" SPOS Isplata Pčelari


Autorka

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirani novinar specijalizovan za agro novinarstvo. U poslu i životu vodi se Ničeovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...